Edició 2123

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 18 de maig del 2024
Edició 2123

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 18 de maig del 2024

Trias està convençut que Junts acabarà votant a favor de l’amnistia perquè el PSOE farà “variacions” a la llei

Acusa Collboni d'"enganyar tothom" i reitera el seu vot negatiu als pressupostos

|

- Publicitat -

El líder de Trias per Barcelona, Xavier Trias, s’ha mostrat convençut que Junts acabarà votant a favor de la llei d’amnistia perquè, a la vegada, ho està de que el PSOE farà “variacions”. En declaracions a TVE i Ràdio 4, ha dit entendre el ‘no’ inicial de Junts però ha augurat que tot acabarà en un mes amb els canvis fets i el vot favorable de la seva formació. “Hi confio plenament”, ha dit, al temps que ha assegurat que seria “insòlit” que no s’aprovés. Trias ha defensat però que el vot favorable depèn de trobar un desllorigador i per això ha asseverat que “tothom haurà de cedir”. En clau barcelonina, ha acusat Jaume Collboni d'”enganyar tothom” i ha retierat el seu vot negatiu als pressupostos.

Trias ha defensat que totes les parts implicades en la negociació de la llei d’amnistia volen el mateix: que la llei abasti suficient com per no deixar gent fora. En aquest sentit ha valorat que “no és impossible” trobar un desllorigador però sí ha reconegut que tothom haurà de cedir com en qualsevol negociació. I és que Trias ha alertat que seria un “error” de tothom no tirar endavant la norma.

Publicitat

Ha considerat que s’ha d'”agrair” l’esforç fet per part del PSOE i ha confiat que es faran les coses “suficientment bé” com perquè Junts hi pugui votar a favor.

Trias ha lloat la figura de Carles Puigdemont, de qui ha destacat el gest de “generositat” per intentar anar més enllà amb la llei d’amnistia per tal que més gent s’hi pugui beneficiar. També li ha agraït que permetés el govern a l’estat espanyol, una decisió “molt complicada” que demostra la seva “valentia”.

Anant més enllà, ha afirmat que sí veuria Puigdemont negociant amb el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, si es donés la situació. Ha lamentat però que el popular ha passat de ser “centrat” a semblar “que li han canviat un xip”. Al PP li ha dit que ha d’entendre que segons quina posició amb Catalunya “és un error” i ha assegurat que en política “no val tot”.

Trias s’ha referit també a la ILP sobre la independència que ha entrat al Parlament i ha justificat el vot favorable de Junts perquè la seva formació “mai” votarà en contra de la independència. Ha afegit però que això no vol dir estar a favor de fer les coses com es van fer el 2017. De fet, ha assegurat que si la ILP s’arriba a votar al ple de la cambra catalana, el vot de Junts “dependrà del moment, les circumstàncies i com quedi escrit”.

Et pot interessar  El PP força un nou ple del Senat per deixar en suspens el conflicte de competències amb el Congrés per l'amnistia

Per últim, ha descartat personar-se a la causa de l’anomenada ‘operació Catalunya’ perquè no hi confia gens en una justícia “polititzada”.

Se sent enganyat per Collboni

Pel que fa a Barcelona, ha acusat l’alcalde de la ciutat, Jaume Collboni, d'”enganyar tothom” i d'”utilitzar” el consistori per altres interessos “que res tenen a veure amb Barcelona”. En aquest sentit, ha dit que la negativa de l’alcalde a formar govern amb ell està relacionada amb l'”obsessió” del PSC, també del seu líder Salvador Illa, d'”arraconar” Junts. “No pararan fins que tinguin el govern de la Generalitat”, ha valorat. Ha insistit que, en aquesta situació, no donaran suport als comptes del PSC.

Trias ha explicat que durant mesos han tingut converses amb Collboni per parlar de la governabilitat de la ciutat i que, finalment, Collboni està pactant amb els que ja havia governat perquè volia ser alcalde “a costa del que fos”. Ha defensat que un govern PSC-Trias per Barcelona és el que necessita la ciutat per tenir un govern fort.

En aquest sentit, s’ha preguntat si Collboni està “en una altra galàxia” en plantejar que Trias per Barcelona no entri al govern però sí doni suport als comptes. I és que ha assegurat que, ara mateix, l’alcalde de la ciutat “no és creïble”.

Ha posat en dubte que es pugui fer un canvi governant amb els que ja ho han fet durant els darrers anys i ha assegurat que si aquest és el futur que li espera a la ciutat suposarà perdre quatre anys més.

I és que Trias ha insistit que la mirada del PSC va més enllà de l’ajuntament de la capital: “L’utilitzen per guanyar altres eleccions”. Per això s’explica que no vulguin pactar amb ells, per poder “passejar-se” per Espanya dient que gràcies a ells Barcelona no està en mans independentistes.

D’altra banda, ha reiterat que ell deixarà l’ajuntament quan s’acabi d’aclarir la seva governabilitat perquè ara mateix és un “tap”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut