Edició 2114

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 09 de maig del 2024
Edició 2114

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 09 de maig del 2024

Trias descarta ser l’alcalde de nit de Barcelona si hi ha pacte amb el PSC perquè es jubilarà

Afirma que han mantingut converses amb l'executiu municipal però que no es troben en una "negociació de governabilitat"

|

- Publicitat -

El cap de l’oposició a l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, ha descartat ser l’alcalde de nit si hi ha un pacte entre el seu grup i el PSC per entrar al govern municipal, després que el batlle Jaume Collboni hagi anunciat la creació d’aquesta figura aprofitant una eventual ampliació de l’executiu. “El que és segur és que jo no seré l’alcalde de nit”, ha afirmat a TV3 i ha recordat que té la intenció de jubilar-se. Preguntat per la implicació de l’expresident espanyol Mariano Rajoy en l’operació Catalunya segons els nous documents revelats en les últimes hores, ha expressat que li dol d'”una manera especial”: “Jo m’hi considerava amic; durant molts anys hem tingut una bona relació”.

Trias ha apuntat que tenir o no alcalde de nit “no ha de ser problema”, sinó que la preocupació ha de ser “governar la ciutat i sota quins paràmetres”. “Si Collboni vol fer un canvi a la ciutat, l’ajudarem. Si ell no vol fer el canvi, serem a l’oposició. Això depèn de Collboni”, ha afirmat en una entrevista a TV3.

Publicitat

L’exalcalde de Barcelona ha explicat que han mantingut converses amb l’executiu municipal però que no es troben en una “negociació de governabilitat” i ha afegit que Collboni ha de decidir si governar amb el seu grup, Trias per Barcelona (Junts), o els Comuns. “Vaig assumir que jo no era l’alcalde i que el que he de fer és que la ciutat vagi bé”, ha conclòs.

Preguntat sobre l’aeroport del Prat, ha comentat que li agradaria que fos gestionat directament des de Catalunya perquè “sigui potent”, amb “vols intercontinentals importants” i “menys ‘low cost’”. Trias creu que el Prat “es gestiona bé”, però que AENA té “interessos d’afavorir l’aeroport de Madrid”, ha afirmat.

Et pot interessar  Turull afirma que el 12-M és "un plebiscit entre Puigdemont i Sánchez" perquè Illa és "el servidor que no vol molestar"

“‘El todo por la patria’ no val”

El polític barceloní ha parlat dels nous documents de l’operació Catalunya d’una investigació de ‘La Vanguardia’, ‘ElDiario.es’ i ‘El Nacional’, que revelen que el govern de Mariano Rajoy va posar la cúpula de la policia espanyola al seu servei i per investigar partits independentistes per intentar acabar amb el procés. “La demostració que Rajoy hi estava involucrat i ho coneixia em dol d’una manera especial”, ha dit.

Trias ha recalcat que “‘el todo por la patria’ no val” i que “voler destruir l’adversari és molt greu”. L’exalcalde de Barcelona ha parlat d’ell mateix com un “independentista relativament ‘light'” i s’ha preguntat quina “solució” li ha donat Espanya. També ha reconegut que li agradaria que l’exministre Jorge Fernández Díaz li demanés perdó.

El líder de Trias per Barcelona ha recordat que ell ja va prendre mesures legals per les informacions falses segons les quals tenia un compte a Suïssa i que va quedar molt “decebut” amb la justícia i es va sentir “absolutament indefens”. Aquest polític ha assenyalat que qui hauria d’actuar és el fiscal general de l’estat i espera que Rajoy comparegui al Congrés dels Diputats per donar explicacions.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut