Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Trias deixa entreveure que no marxarà de l’Ajuntament fins que vegi com evoluciona l’amnistia

El líder de Junts a Barcelona acusa Collboni de seguir fent "les polítiques de Colau, sense Colau"

|

- Publicitat -

Xavier Trias ha deixat entreveure aquest dilluns que no marxarà de l’Ajuntament de Barcelona fins que vegi com evoluciona l’amnistia. Durant una conferència al Born Centre de Cultura i Memòria, ha celebrat que dijous passat es posessin “les bases” per a “una cosa molt important”, i ha dit que vol veure com es posa en funcionament i “ajudar en tot allò que pugui”. Trias també ha acusat l’alcalde de la ciutat, Jaume Collboni, de seguir fent “les polítiques de Colau, sense Colau” i li ha retret que la setmana passada refredés la possibilitat que els comuns entrin al govern amb l’argument que “primer són les polítiques i després les cadires”, quan ell ha arribat a “la cadira” d’alcalde “pactant amb comuns i PP, sense cap acord programàtic”.

Trias ha recordat que les eleccions del 28 de maig de l’any passat les va guanyar ell, i ha afirmat que si no va arribar a presidir l’Ajuntament, no va ser per un pacte perquè no governés un partit independentista, “cortina de fum que només es va creure el PP”, sinó perquè Collboni volia accedir a l’alcaldia “a qualsevol preu”.

Publicitat

Tot i això, el líder de Junts a l’Ajuntament barceloní ha advertit que aquest escenari “s’està repetint molt” i ha afirmat: “Si no vigilem, encara ens trobarem de president de la Generalitat en Salvador Illa amb els vots de PP”.

Sigui com sigui, Trias ha afegit que, al seu parer aquelles eleccions “no anaven d’esquerres o dretes, ni tan sols anaven d’independentistes o unionistes”, sinó que “anaven de canvi o continuisme”. I en aquest sentit ha opinat que, un any després de les eleccions, no es viu “millor” a Barcelona ni la ciutat està “més neta i endreçada”, signes que indiquen que el juny de l’any passat Collboni “va triar el càrrec en comptes del projecte” i “el continuisme en comptes del canvi”.

Et pot interessar  Aragonès defensarà al Senat “i davant de tothom i a tot arreu” que la llei d’amnistia “és necessària”

Això sí, ha admès que s’ha “millorat en una cosa”. Al seu parer avui la ciutat “no viu la divisió del mandat anterior”, perquè el fet que Ada Colau no sigui alcaldessa “ha tret pressió a la ciutat i al debat públic”.

Ara bé, amb això Collboni “es pensa que en té prou”, però l’alcalde de Barcelona “no pot ser el mal menor”, sinó que “ha de liderar i il·lusionar”. A parer de Trias, “no n’hi ha prou amb anuncis, titulars i presentacions. Cal gestió i cal projecte. Cal lideratge”.

Per tot plegat ha opinat que la ciutat necessita un batlle “que faci menys d’alcalde del PSC-PSOE i actuï més com a alcalde de Barcelona”. Al seu parer “el govern municipal actual ha renunciat a exercir de capital, i ha optat per aspirar a ser només la segona ciutat d’Espanya”.

També ha indicat que Trias per Barcelona no donarà suport als pressupostos del PSC i ha acusat Collboni de fer “una gran irresponsabilitat” per haver deixat l’esborrany “cinc mesos al calaix” sense “negociar res”. Alhora ha augurat que si els comuns no li donen suport en l’aprovació definitiva del ple del març -el PSC ja compta amb els vots d’ERC- Collboni haurà de tirar endavant el pressupost amb una qüestió de confiança, cosa que ja podia haver fet a l’octubre. Per això l’ha acusat de perdre cinc mesos en l’aplicació dels comptes. “Farem una oposició exigent en favor de Barcelona i la seva gent, i treballarem per ser l’alternativa”, ha reblat Trias.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut