Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Trias acusa Calviño de posar “excuses” per no complir la decisió de l’ONU sobre Puigdemont

L'alcaldable de Junts a Barcelona ha subratllat que la sentència de l'ONU constata "l'error gravíssim" comès per l'Estat, tot instant-lo a "canviar les coses perquè s'han equivocat"

|

- Publicitat -

El candidat a l’alcaldia de Barcelona, Xavier Trias, ha carregat contra les declaracions que la ministra d’Economia i vicepresidenta del Govern espanyol, Nadia Calviño, ha fet el matí d’aquest divendres, 19 de maig, a Catalunya Ràdio, sobre la resolució condemnatòria de l’ONU a l’Estat espanyol. Ho ha fet durant un acte de campanya celebrat a Barcelona, i acompanyat per l’exconsellera i número 3 de Trias, Victòria Alsina, que també ha criticat les paraules de la ministra espanyola. Sobre la resolució de l’ONU, Xavier Trias ha subratllat que aquesta constata “l’error gravíssim” comès per l’Estat, tot instant-lo a “canviar les coses perquè s’han equivocat”.

L’alcaldable de Junts ha acusat la vicepresidenta de posar “excuses” per no complir la decisió del comitè de l’ONU sobre la pèrdua de l’escó de Carles Puigdemont al Parlament el 2018. La sentència del Comitè de Drets Humans de l’ONU condemna Espanya per haver violat els drets polítics del president a l’exili, Carles Puigdemont, el 2018, quan va impedir la seva investidura. En ser preguntada per aquesta qüestió aquest matí, Calviño ha respost restant-li importància i fent la seva pròpia interpretació, segons la qual la sentència “deixa clar” que Puigdemont ha de tornar a Espanya per a ser jutjat. La vicepresidenta no ha fet cap comentari sobre el text que de l’ONU, que afirma que l’Estat espanyol és culpable d’haver vulnerat els drets polítics de Puigdemont.

Publicitat

Davant aquestes declaracions, l’exconsellera i candidata Victòria Alsina ha criticat que Calviño vingui a Catalunya a dir “a qui hem de votar”, i l’ha instada a, en lloc de fer campanya, “complir amb les inversions que no fan”. En aquesta línia, l’exconsellera ha acusat el govern espanyol de perjudicar Catalunya en el repartiment dels fons europeus. “Quan passen per Madrid se’n perd una part molt important. Menys dir-nos a qui hem de votar i més inversions”, ha reblat.

Et pot interessar  Turull diu que és "molt trist" proposar un referèndum "des de la solitud i en campanya electoral"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut