Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024
Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024

Tres militants del SEPC s’acullen al dret a no declarar per una acció contra la llei Castells en un institut de Reus

|

- Publicitat -

Tres estudiants militants del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) s’han acollit aquest dijous al dret a no declarar davant el Jutjat d’Instrucció número 1 per una acció protesta durant la vaga contra la llei Castells.

Els fets van passar a l’Institut Baix Camp de Reus la nit del 15 al 16 de desembre de l’any passat, quan es van sabotejar dues portes d’accés del centre. Segons Alerta Solidària, l’acció responia a la negativa del centre a deixar un espai per llegir un manifest en el context de vaga. Els Mossos d’Esquadra van identificar sis joves, tres dels quals estan acusats d’un presumpte delicte de danys. Després que totes les parts hagin estat citades a declarar, el magistrat ha de decidir si obre judici o si s’arxiva la causa.

Publicitat

A la sortida dels jutjats, els estudiants s’han reafirmat en el dret a vaga i han denunciat que el mateix dia de l’acció, el centre va modificar la normativa que permetia la no assistència col·lectiva d’alumnes de tercer i quart d’ESO. Segons Alerta Solidària, l’institut ha presentat una factura de reparació dels desperfectes ocasionats per l’acció de bloqueig que s’elevaria als 1.202,24 euros. Per tot plegat, els tres joves s’enfronten a una condemna de pena que podria rondar els dotze mesos.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut