Divendres, 30 de setembre de 2022 - Edició 1526
La República

Trapero reuneix els comandaments dels Mossos i els demana una resposta “tranquil·la i professional” als aldarulls

El major remarca que en aquesta resposta hi tenen cabuda “la transparència i la rendició de comptes” però “sense estridències”. I defensa que es viu “una crisi social, no pas policial”

Agències 02/03/2021
El major dels Mossos Josep Lluís Trapero, en la trobada que ha convocat amb comandaments per parlar dels aldarulls.

El major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, ha defensat aquest dimarts donar una resposta “tranquil·la i professional” als aldarulls dels últims dies. Ha manifestat que per descomptat en aquesta resposta també “hi tenen cabuda la transparència i la rendició de comptes”, “però sense estridències”, segons informa l’ACN.  Trapero ha convocat uns 200 comandaments a una trobada per analitzar els aldarulls i com afrontar-los des de la vessant de l’ordre públic. El major ha constatat que aquesta és una crisi social, no pas policial. Els Mossos, ha afegit, no l’han escollit ni tampoc l’han provocat.

En la seva intervenció, Trapero també ha defensat la necessitat de donar-hi una resposta col·lectiva, des del cos, des dels comandaments, però també des de la base i els sindicats. A la trobada, que s’ha celebrat de forma presencial i també telemàtica, també hi ha intervingut el cap de la Brigada Mòbil, Àlex Pastor.