Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

Trapero, en peu de guerra als tribunals per la “persecució injusta” que va patir en l’’Operació Catalunya’

|

- Publicitat -

El major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, ha comunicat que no pensa quedar-se de braços plegats després de conèixer el veritable abast de l”Operació Catalunya’, l’entramat polític, policial i judicial amb què l’Estat espanyol va intentar aplacar el moviment independentista i tots aquells relacionats amb ell. Així, Trapero ha confirmat que portarà davant la justícia aquesta persecució que va patir ell, però que també va tenir greus afectacions a persones que estaven a càrrec seu.

Aquest dimecres, noves informacions sobre l”Operació Catalunya’ han revelat que el govern de Mariano Rajoy, que tenia la policia patriòtica al seu servei, havia elaborat 34 informes per tal d’investigar Artur Mas, Carles Puigdemont, o el mateix Trapero, a banda d’altres alts càrrecs de la política catalana. Davant aquesta situació, Trapero ha anunciat a través d’un comunicat que portarà als tribunals la “persecució injusta” que va patir en l”Operació Catalunya’ per part “d’individus que no tenien cap habilitació legal per fer-ho”. A l’escrit, Trapero remarca que totes aquestes “invencions i falsedats van trobar un reflex acrític i col·laboratiu en determinats mitjans de comunicació que ho van difondre de manera espúria”. També ha recordat que tot plegat va tenir “conseqüències judicials severes i injustes” per a persones al seu càrrec, amb una persecució “ininterrompuda” durant una dècada.

Publicitat

“Com a funcionari, però especialment com a ciutadà, comprovar que altres funcionaris i càrrecs públics em perseguien és indignant, frustrant i decebedor”, ha continuat el major, que s’ha preguntat què s’ha pogut fer a ciutadans anònims si a ell li han fet això. També ha recordat que tot plegat va tenir “conseqüències judicials severes i injustes” per a persones al seu càrrec, amb una persecució “ininterrompuda” durant una dècada, fent referència així a persones com ara el subinspector Josep Ranea, que va ser empresonat i després absolt.

Et pot interessar  El jutge Aguirre cita Villarejo a declarar com a investigat per l'operació Catalunya

Trapero ha conclòs que tot plegat demostra una “degradació institucional i de la gestió pública” que fa temps que ell mateix percep “amb tristesa i amb preocupació”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut