Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Trapero coneixerà aquest dilluns l’acusació definitiva de Fiscalia per videoconferència

|

- Publicitat -

El judici farsa contra el major dels Mossos d’Esquadra Josep Lluís Trapero i els excaps polítics de la policia catalana encararà la seva recta final amb les qualificacions definitives i els informes finals de les parts en circumstàncies excepcionals per la pandèmia de coronavirus. Així, el pròxim dilluns, els processats escoltaran l’acusació definitiva de la Fiscalia per videoconferència des de Barcelona.

Segons la providència de la Secció Primera de la Sala Penal dictada aquesta setmana, per la sessió del pròxim dilluns, 16 de març, els acusats i les seves defenses participaran “mitjançant videoconferència des d’un òrgan judicial de la ciutat de Barcelona”.

Publicitat

Aquest dia està previst que la Fiscalía de Sánchez es pronunciï sobre la qualificació definitiva. Tot i que ha mantingut durant tot el judici l’acusació per rebel·lió contra Trapero i els excaps dels Mossos Pere Soler i César Puig, el fiscal Miguen Ángel Carballo va subratllar, el primer dia de la vista, que tenen en compte la sentència del Tribunal Suprem que va condemnar als líders del ‘procés’.

Un cop parli el Ministeri Públic, serà el torn de les defenses, que elevaran a definitiva la seva petició al tribunal de lliure absolució. Una setmana després, el 23 de març, està prevista la presentació dels informes finals de les parts, però el tribunal encara no s’ha pronunciat sobre el format de la vista aquell dia.

Et pot interessar  Elena diu que s'ha "intensificat" el risc d'atacs de llops solitaris i lamenta que el context internacional "no ajuda"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut