Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Tots Som Poble critica les declaracions d’Aragonès sobre els correbous: “Són desafortunades i ambigües”

|

- Publicitat -

L’associació Tots Som Poble ha rebut “amb sorpresa” les declaracions del president de la Generalitat, Pere Aragonès, sobre els correbous i les ha qualificat de “desafortunades i ambigües”. L’entitat recorda a Aragonès que els dos anteriors presidents, Carles Puigdemont i Quim Torra, s’han mostrat contraris a la festa dels bous. “Neguem la major i no entenem per què el president parla d’una imposició de Barcelona”, diuen en un comunicat. Per a Tots Som Poble, que les modalitats de bou embolat o capllaçat, més “cruentes” per als animals, es prohibeixen per iniciativa popular, amb la proposició de llei que han presentat Comuns i la CUP, no s’ha de viure com una imposició perquè respon a la voluntat de la majoria de catalans.

Des de Tots Som Poble recorden que les lleis es fan al Parlament, i físicament “a Barcelona” i que quan va aprovar la llei 34/2010 que blindava els correbous tot incloent la festa a l’apartat de cultura, “als partidaris dels correbous no els va saber gens de greu que la llei vingués de Barcelona”. Aragonès va dir en una entrevista a la ràdio pública que “no creu que s’hagin d’imposar prohibicions als correbous, sinó que hem d’avançar en matèria de benestar animal i evolucionar des dels àmbits on es fan aquestes tradicions. És un procés que ha d’anar avançant, però si és vist com una imposició de Barcelona, no ens en sortirem”.

Publicitat

L’entitat reclama “valentia” als representants polítics per votar a favor de la proposició de llei. “La societat ha anat canviant en aquests últims cinquanta anys, i coses que abans es feien als animals i eren vistes com a normals, ara estan penades per llei”, recorden. Tots Som Poble assenyala “les ferides i l’estrès” que poden patir els bous embolats, així com els capllaçats quan se’ls lliga i “arrossega” per les banyes. “Les tradicions s’han d’adequar als canvis socials. No ens serveix l’excusa de la tradició”, afegeixien.

Per a l’associació els correbous no es poden considerar cultura, “perquè cultura és tot allò que aporta valors positius a les persones, i estem convençuts que els correbous només són una forma més de diversió per a alguns, sense cap aspecte positiu més. En el temps que vivim, podem divertir-nos molt sense haver de maltractar ni molestar cap animal”, conclouen.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut