Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Tot i les amenaces de Putin, la UE seguix amb el compromís donar suport militar a Ucraïna “tant de temps com sigui necessari”

|

- Publicitat -

Putin ha amenaçat a utilitzar armament nuclear -si rep més pressió per part de l’OTAN- i ja ha començat a mobilitzar els més de 300.000 reservistes que va anunciar ahir, davant l’evident fracàs de la guerra. Malgrat les amenaces, els estats de la Unió Europea s’han compromès a donar suport militar a Ucraïna “tant de temps com sigui necessari” per lluitar contra l’exèrcit rus.

Fet públic aquest dijous, després del consell informal extraordinari dels ministres de defensa dels 27 països, arran de l’anunci de Putin de mobilitzar 300.000 reservistes. Segons Borrell, les amenaces del Kremlin són una prova més que Moscou està “fracassant” militarment i la mostra que Putin “vol destruir Ucraïna de qualsevol manera”. En aquest sentit, el dirigent espanyol subratlla que Ucraïna està exercint el seu dret a defensar-se i a recuperar el territori ocupat per Rússia.

Publicitat

Per altra banda, Borrell ha condemnat els referèndums anunciats per les autoritats prorusses als territoris ocupats d’Ucraïna –Lugansk, Donetsk, Kherson i Zaporíjia-, ja que es tracta d'”una clara violació de la independència, la sobirania i la integritat territorial del país”, així com “una violació dels principis de l’ONU”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut