Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023
Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023

Torrent, sobre les detencions de la Guàrdia Civil: “Prou muntatges per criminalitzar l’independentisme”

|

- Publicitat -
“Prou muntatges per criminalitzar l’independentisme. El conflicte necessita una solució política que desactivi la repressió policial i judicial: amnistia i autodeterminació!”. Són les paraules del president del Parlament, Roger Torrent, com a resposta a l’operació de la Guàrdia Civil d’aquest dimecres. L’institut armat investiga diverses persones vinculades al procés sobiranista, i està duent a terme detencions i escorcolls. Han estat detinguts, entre d’altres, Oriol Soler, vinculat a ERC, Josep Lluís Alay, director de l’oficina de Carles Puigdemont, i David Madí, excàrrec de CiU, en un operatiu contra empresaris propers al procés, han confirmat a l’ACN fonts coneixedores. També estaria detingut Xavier Vendrell, exdirigent d’ERC.
La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, també ha exclamat que “Prou detencions de matinada! Prou persecució política! Prou investigacions prospectives per poder inventar! Prou clavegueres! Prou repressió!” al seu Twitter, i ha afegit que l’independentisme vol resoldre el conflicte “democràticament”, i per això ha tornat a demanar l’amnistia i l’autodeterminació: “Justícia i urnes”.

Publicitat

 

;

Et pot interessar  La CUP reitera el "perill" que l'amnistia derivi en una "desactivació" del conflicte català i un enfortiment de l'Estat
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió