Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Torrent, sobre les detencions de la Guàrdia Civil: “Prou muntatges per criminalitzar l’independentisme”

|

- Publicitat -
“Prou muntatges per criminalitzar l’independentisme. El conflicte necessita una solució política que desactivi la repressió policial i judicial: amnistia i autodeterminació!”. Són les paraules del president del Parlament, Roger Torrent, com a resposta a l’operació de la Guàrdia Civil d’aquest dimecres. L’institut armat investiga diverses persones vinculades al procés sobiranista, i està duent a terme detencions i escorcolls. Han estat detinguts, entre d’altres, Oriol Soler, vinculat a ERC, Josep Lluís Alay, director de l’oficina de Carles Puigdemont, i David Madí, excàrrec de CiU, en un operatiu contra empresaris propers al procés, han confirmat a l’ACN fonts coneixedores. També estaria detingut Xavier Vendrell, exdirigent d’ERC.
La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, també ha exclamat que “Prou detencions de matinada! Prou persecució política! Prou investigacions prospectives per poder inventar! Prou clavegueres! Prou repressió!” al seu Twitter, i ha afegit que l’independentisme vol resoldre el conflicte “democràticament”, i per això ha tornat a demanar l’amnistia i l’autodeterminació: “Justícia i urnes”.

 

Publicitat

;

Et pot interessar  El Govern aprova la seva proposta perquè les pistes del Prat siguin independents quatre hores al dia a l’estiu
Publicitat

Opinió

Minut a Minut