Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

Torrent apel·la “l’esperit del 3-O” si les sentències del judici són condemnatòries

El president del Parlament, Roger Torrent, fa una crida a “fer política” per aquest curs que comença. Si bé va ser un dels reptes i objectius que es va plantejar […]

Redacció
Redacció 09/01/2019
El president del Parlament, Roger Torrent, a la clausura del congrés internacional sobre els 600 anys de la Generalitat Valenciana, el 28 d'octubre de 2018 (Horitzontal)

El president del Parlament, Roger Torrent, fa una crida a “fer política” per aquest curs que comença. Si bé va ser un dels reptes i objectius que es va plantejar quan va acceptar el càrrec ara farà un any, es reafirma en la seva voluntat: “Que es deixi la repressió, que se sigui valent”, ha demanat. Torrent és conscient que serà un any polític dur però afirma que el 80% del país “vol una solució política” que passi per les urnes i demana al Gobierno que “deixi la repressió i enceti una taula de negociació entre governs”.

En una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, el president ha afirmat que, en el cas que les condemnes del judici siguin condemnatòries, apel·larà l’esperit del 3-O. Preguntat per si es referia a una aturada de país o paralitzar l’economia, el president ha matisat que “l’esperit” de la majoria de la societat és el que ha de prevaldre. “Apostem sempre pel diàleg i la negociació, una solució democràtica tot i que no descartem cap via”, ha sentenciat.

“L’1-O va ser èpic, va marcar un abans i un després, però en vindran d’altres”, referint-se a les eleccions municipals que el president espera que el país quedi tenyit de República.

Respecte a la possible investidura de Puigdemont, Torrent ha restat importància i ha assegurat que els passos a seguir “han de ser efectius” i han de portar “un escenari millor” perquè ara “hi ha un Govern amb molta feina per fer”.