Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Torrent apel·la “l’esperit del 3-O” si les sentències del judici són condemnatòries

El president del Parlament matisa que no vol dir una "aturada de país" sinó "apel·lar el 80% que vol posar fi a la repressió"

|

- Publicitat -

El president del Parlament, Roger Torrent, fa una crida a “fer política” per aquest curs que comença. Si bé va ser un dels reptes i objectius que es va plantejar quan va acceptar el càrrec ara farà un any, es reafirma en la seva voluntat: “Que es deixi la repressió, que se sigui valent”, ha demanat. Torrent és conscient que serà un any polític dur però afirma que el 80% del país “vol una solució política” que passi per les urnes i demana al Gobierno que “deixi la repressió i enceti una taula de negociació entre governs”.

En una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, el president ha afirmat que, en el cas que les condemnes del judici siguin condemnatòries, apel·larà l’esperit del 3-O. Preguntat per si es referia a una aturada de país o paralitzar l’economia, el president ha matisat que “l’esperit” de la majoria de la societat és el que ha de prevaldre. “Apostem sempre pel diàleg i la negociació, una solució democràtica tot i que no descartem cap via”, ha sentenciat.

Publicitat

“L’1-O va ser èpic, va marcar un abans i un després, però en vindran d’altres”, referint-se a les eleccions municipals que el president espera que el país quedi tenyit de República.

Respecte a la possible investidura de Puigdemont, Torrent ha restat importància i ha assegurat que els passos a seguir “han de ser efectius” i han de portar “un escenari millor” perquè ara “hi ha un Govern amb molta feina per fer”.

 

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut