Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Torrent i Cambray responen a Junts que els pressupostos resoldran les problemàtiques dels seus àmbits

|

- Publicitat -

La sessió parlamentària d’aquest dimarts, 22 de novembre, ha deixat a la vista algunes de les problemàtiques que Catalunya pateix actualment en els àmbits de les polítiques d’ocupació i d’Educació. Els membres de Junts han interpel·lat els consellers Roger Torrent i Josep-González Cambray sobre algunes d’aquestes qüestions, i ambdós consellers han assegurat que amb l’aprovació dels pressupostos es podrà posar fi a la situació de manca de professionals qualificats o d’infrafinançament en les escoles concertades que tenen una “funció social  pública”.

Així, el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, responent a una interpel·lació del diputat de Junts Joan Canadell que exigia més treball per acabar amb la falta de treballadors qualificats que pateixen algunes empreses, ha instat Junts a aprovar els pressupostos de la Generalitat “per poder desplegar encara més l’FP dual” i les polítiques d’ocupació. El titular d’Empresa ha elogiat l’FP dual com una de les eines per revertir aquesta situació i ha animat Junts a facilitar que la Generalitat tingui pressupostos el 2023 per continuar-ho fent. “Si em diu que amplifiquem aquestes polítiques i l’eina per fer-ho són els pressupostos i no els vol votar, hi ha alguna cosa que falla”, li ha etzibat el conseller.

Publicitat

Per altra banda, el conseller d’Educació, Josep-Gonzàlez Cambray, ha assegurat que els comptes del Govern “donen resposta a l’infrafinançament” de les escoles concertades que fan “funció social” i “pública”, en una rèplica a les queixes de Junts per la situació d’aquests centres. A part d’indicar que els comptes que prepara l’executiu d’ERC donen resposta a les seves exigències, Cambray ha instat Junts a acordar una “actualització del decret de concerts”: “Necessitem tornar a pactar entre nosaltres”.

Et pot interessar  Junts i ERC assenyalen Salvador Illa pel 'cas Koldo' i diuen que ha de donar explicacions
Publicitat

Opinió

Minut a Minut