Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Torrent denuncia el ‘bloqueig’ de Junts al Parlament: “És una actitud absurda, el país no està per batalles partidistes”

|

- Publicitat -

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha carregat contra el ‘bloqueig’ de Junts al Parlament, amb l’aturada d’un decret per augmentar els recursos a Salut i els dubtes sobre els pressupostos per al 2023. “És una actitud absurda, el país no està en aquests moments per batalles partidistes”, ha etzibat Torrent en una entrevista aquest dissabte al diari ‘La Vanguardia’. “Crec que hem d’estar per sobre d’això i ésser conscients del que ens juguem, tenint en compte a més que els pressupostos han estat treballats per un conseller de Junts”, ha recordat el titular d’Empresa i Treball, que també ha criticat que Madrid enarbori la bandera de la rebaixa fiscal, “quan té dos punts més d’atur que Catalunya”.

“Jo crec que el que hem de fer és desmuntar determinats tòpics”, ha etzibat Torrent, apuntant contra el model “ultraneoliberal” d’Isabel Díaz Ayuso al capdavant de la Comunitat de Madrid. El conseller d’Empresa i Treball ha volgut respondre igualment les paraules del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, on argumentava que les inversions de Seat i Cisco no s’haurien a fet “a la Catalunya del 2017”. “Certament, veure la policia apallissar ciutadans que volen votar o un Estat que acusa i envia a presó dirigents polítics per delictes que no existeixen a Europa, no ajuda a les inversions estrangeres al nostre país”, ha constatat Torrent, que ha apuntat que en l’actualitat ACCIÓ té fins a 600 projectes d’inversió oberts a Catalunya.

Publicitat

“El PERTE del vehicle elèctric no s’ha gestionat gens bé i ha generat frustració”

Sobre la reindustrialització de Nissan, el titular d’Empresa i Treball s’ha mostrat convençut que serà “un èxit”. “De fet, ja ho està essent. Tenim l’experiència de Silence, que s’ha instal·lat ja en una part de l’espai que ocupava Nissan”, ha assenyalat Torrent, que sí troba “incomprensible” les reticències del govern espanyol a acceptar els avals de l’Institut Català de Finances (ICF) per al hub de Nissan. “No entenem que ara el Ministeri d’Indústria no respongui positivament a aquests avals i posi tants obstacles a un projecte que ha de ser clar per a la reindustrialització”, ha lamentat el conseller d’Empresa i Treball, que també s’ha mostrat contrariat amb la gestió del PERTE del vehicle elèctric.

Et pot interessar  Junts, Vox, Cs i el PPC demanen la dimissió d'Ubasart i el PSC reclama que s'assumeixi responsabilitats

“No s’ha gestionat gens bé i ha generat frustració. Això no ens ho podem permetre perquè, òbviament, posa en risc projectes clau”, ha apuntat Torrent. “Que només s’hagi executat el 30% dels recursos disponibles dimensiona com s’ha gestionat el PERTE del vehicle elèctric i connectat”, ha conclòs el titular d’Empresa i Treball.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut