Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Torrent comunica al ple l’inici dels terminis perquè les eleccions siguin el 14 de febrer

|

- Publicitat -

El president del Parlament, Roger Torrent, ha comunicat aquest dimecres a la Cambra Catalana que cap grup ha presentat un candidat a la investidura per substituir el president inhabilitat Quim torra, de manera que començaran a córrer els terminis establerts per la Llei de Presidència perquè les eleccions catalanes se celebrin el diumenge dia 14 de febrer.

Al començar el ple, Torrent ha llegit la resolució que constata que, després d’haver realitzat la ronda de consultes amb els grups parlamentaris, no hi ha cap candidat per a la investidura: “una vegada consultats els representants de partits i grups polítics, constata que no li ha estat possible proposar al ple de la Cambra un candidat per ser investit president de la Generalitat”.

Publicitat

La lectura d’aquesta resolució al ple i la seva posterior publicació al Bopc equivaldrà a una investidura fallida, per la qual cosa a partir del dijous començarà el termini de dos mesos que contempla la llei per investir a un nou president fins a la dissolució automàtica del Parlament i la convocatòria dels comicis.

Et pot interessar  Aragonès assegura que la seva continuïtat com a president és la millor garantia per reforçar la taula de diàleg
Publicitat

Opinió

Minut a Minut