Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Torra, sobre l’estat d’alarma: “Seguirem votant que no fins que no recobrem les competències”

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha celebrat la “unitat” dels partits independentistes catalans a l’hora de votar en contra de la la pròrroga de l’estat d’alarma, que es va debatre dimecres al Congrés, i ha defensat mantenir aquesta oposició al decret. “Nosaltres seguirem votant que no fins que no recobrem les competències”, ha dit aquest diumenge en roda de premsa en considerar que les crides del president espanyol, Pedro Sánchez, al diàleg, la cogovernança i la desescalada institucional són “retòrica”. Torra ha participat a la reunió que Sánchez ha mantingut per videoconferència amb els presidents autonòmics i no hi ha constatat cap canvi respecte de convocatòries anteriors: “Són diferents monòlegs i no hi ha debat”.

A la compareixença que ha ofert posteriorment, ha avançat que demà dilluns el Govern estudiarà quines regions sanitàries que encara no ho hagin fet passin a la fase 1 del desconfinament –per ara només ho faran l’Alt Pirineu i Aran, les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona– i ha mostrat el seu suport al president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, que s’ha queixat pel fet que el Ministeri de Sanitat no hagi autoritzat el canvi de fase a totes les àrees que l’executiu valencià volia.

Publicitat

Torra ha afirmat que les autoritats valencianes “ho fan correctament” si es basen en “criteris sanitaris i mèdics”, com fa Catalunya. “Si escoltes que les decisions s’han pres perquè uns ‘lobbies’ econòmics t’han pressionat, jo no hi estic d’acord. S’han de prendre les decisions atenent criteris mèdics”, ha insistint, al·ludint al fet que la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, proposés avançar el desconfinament de la seva regió després de parlar amb empresaris.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut