Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023
Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023

Torra s’imposa i Sánchez ordena, per fi, el confinament total

|

- Publicitat -

Finalment el Gobierno farà cas del que porta dient el Govern durant els últims 15 dies: aprovarà demà al Consell de Ministres l’obligació que tots els treballadors d’activitats no essencials hagin de quedar-se a casa durant les dues pròximes setmanes. La mesura té l’objectiu de reduir la mobilitat. Els treballadors es quedaran a casa i percebran un permís retribuït recuperable.  A més, el Gobierno també aprovarà que tots els treballadors puguin gaudir d’un permís retribuït per rebre el seu salari. Un cop acabada la crisi, els treballadors hauran de recuperar totes les hores. Segons el president, que ha recordat que el període inclou la Setmana Santa, la mesura ve avalada per experts i permetrà reduir “encara més” la mobilitat.

Publicitat

La República ja havia avançat que el Gobierno acabaria aprovant aquestes dures mesures, per descomptat sense donar la raó al Govern català ni fer-ne cap al·lusió.

El govern espanyol paralitza l’activitat dels treballadors no essencials a partir de dilluns i fins al 9 d’abril. Els empleats rebran un permís retribuït i hauran de recuperar les hores posteriorment

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat que l’executiu paralitzarà l’activitat dels treballadors dels serveis no essencials a partir d’aquest dilluns, 30 de març, i fins al 9 d’abril. En roda de premsa a la Moncloa, Sánchez ha explicat que aquest diumenge en un Consell de Ministres extraordinari s’aprovarà la mesura, que considera “excepcional” i “de gran duresa”. A més, l’executiu també aprovarà que tots els treballadors puguin gaudir d’un permís retribuït per rebre el seu salari. Superada la crisi, els treballadors hauran de recuperar les hores progressivament. Segons el president, que ha recordat que el període inclou la Setmana Santa, la mesura l’avalen els experts i permetrà reduir “encara més” la mobilitat.

Et pot interessar  Pedro Sánchez ultima la seva llista pel 23-J: Ribera i Robles aniran de número 2 i 4

Durant els dies que duri el permís, que inclou les vacances de Setmana Santa, els treballadors cobraran el salari i, després, recuperaran les hores no treballades “paulatina i espaiadament”. Per al govern espanyol així disminuirà la mobilitat “com en un cap de setmana” i, per tant, també baixaran els contagis i es podrà “descongestionar” les UCI.

 

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió