Dijous, 2 de febrer de 2023 - Edició 1652
La República

Tornen els retrets: Marta Rovira critica Artadi per qüestionar els terminis de la taula de diàleg

La secretària general d’ERC a l’exili diu que el discurs de Junts sobre la taula de diàleg “ens afebleix”

Agències 28/07/2021
La secretària general d'ERC, Marta Rovira, a Ginebra el 19 d'abril del 2019.

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha retret a la vicepresidenta de Junts, Elsa Artadi, les declaracions en les quals qüestiona donar dos anys de marge a la taula de diàleg entre el Govern i la Generalitat: “Ens afebleixen perquè demostren complexos”.

En una entrevista en el diari ‘Ara’ d’aquest dimecres, Rovira ha defensat “dotar aquest procés de negociació del conflicte polític d’unes garanties” que impliquin el compliment dels acords que s’aconsegueixin.

Ha assegurat que els independentistes tenen una posició forta a la taula de negociació perquè –ha dit literalment– representen un gran consens social; i ha reafirmat les seves conviccions: “Ho tornarem a fer, perquè defensem la democràcia”, ha conclòs.

Preguntada per la relació del partit amb Junts, el seu soci al Govern, Rovira s’ha mostrat partidària d’establir un major diàleg, crear un “consens estratègic” i resoldre les qüestions de confiança –en les seves paraules– que pugui haver-hi entre ambdues forces.

També ha assegurat que ERC tornarà a “explorar uns pressupostos generals perquè hi ha una realitat de crisi social i econòmica brutal” –amb la intenció d’aconseguir els millors possibles per a Catalunya– i ha demanat a Junts arribar fins al final si estableixen una posició comuna.