Dilluns, 30 de gener de 2023 - Edició 1649
La República

Tornen a sortir a la llum els grans àpats nadalencs de Franco mentre els seus súbdits passaven gana

Un contacte del nucli de la família Franco assegura que el Caudillo demanava tots els seus capricis: “Li agradava menjar, i així ho demostrava la seva fisonomia, baixet però amb panxeta”

Redacció 26/12/2021
Imatge d'arxiu de Francisco Franco / Wikimedia Commons

Ja fa set anys que una persona de l’entorn de la família Franco va donar a conèixer els àpats dels quals el dictador gaudia durant l’època de més misèria a Espanya, on molta gent passava gana. El diari El Plural ha tornat a compartir aquests luxosos menús que xocaven amb la situació espanyola de la postguerra.

El tirà espanyol i la seva família menjaven, cada dia, plats que anaven des de carns de xai i porc, fins a caldos amanits amb el marisc més car. I les postres tampoc es quedaven curtes: A banda de menjar fruita de temporada, també hi havia crema de llimona o l’anomenat “monte nevado“, unes postres amb molt de sucre.

Tot plegat, en uns informes del guàrdia civil Carlos Palacios Miguel, que va revelar aquests menús que es traduïen en purs capricis d’un Caudillo que, segons els documents, asseguren que “li agradava menjar, i així ho demostrava la seva fisonomia, baixet però amb panxeta”.