Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

The Guardian es fa ressò d’una carta de més de 400 acadèmics que exigeixen la retirada dels càrrecs contra els síndics electorals

|

- Publicitat -

Més de 400 acadèmics de l’àmbit de la política i el dret exigeixen en una carta a ‘The Guardian’ la retirada dels càrrecs contra els síndics electorals pel seu paper en el referèndum de l’1-O. La carta publicada aquest dijous la firmen experts d’arreu del món com Noam Chomsky, Yanis Varoufakis, Alain-G Gagnon o Carles Boix, que afirmen que “és la primera vegada a la història de la Unió Europea” que s’amenacen experts amb penes de presó per “utilitzar la seva experiència per garantir que un referèndum se celebri de forma justa i imparcial”. A més, asseguren que van actuar a petició del Parlament, que en aquells moments tenia un mandat vàlid per encarregar-los la feina.

Els acadèmics mostren la seva “especial preocupació” per la decisió de la justicia espanyola de perserguir als experts Jordi Matas, Tània Verge, Marc Marsal i Josep Pagès, que van ser nomenats membres de la sindicatura electoral el setembre del 2017 per supervisar el referèndum de l’1 d’octubre. Ara se’ls acusa de delictes de “desobediència” i “usurpació de funcions” i s’enfronten a la possibilitat d’entrar a presó durant un màxim de dos anys i nou mesos.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut