Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Tergiversen la realitat per fer creure que els catalans senten “afecte” per l’Ejército

|

- Publicitat -

Com a exèrcit d’ocupació l’Ejército també ha celebrat la Pasqua Militar a Catalunya amb un acte al palau de Capitania General de Barcelona. En el seu parlament l’inspector general, Fernando Aznar Ladrón de Guevara, en un clar intent de tergiversar la realitat ha agraït el “sincer afecte dels catalans” amb l’operació Balmis, amb la qual s’han desplegat efectius per controlar la pandèmia. En el seu discurs ha afirmat que durant les seves actuacions van rebre “un tracte exquisit de les autoritats, amb notables mostres d’hospitalitat i generositat”.

Ha afegit que “les forces armades estan a disposició de donar suport a les comunitats autònomes en mesures d’higiene i sanitat ambiental, suports logístics i d’enginyers, i formació”, i ha assegurat que col·laboraran en la fase de vacunació. Ha informat, a més, que la lluita contra el coronavirus “no ha impedit que les forces armades facin la seva activitat específica” amb 3.000 militars que duen a terme missions diàriament dins de l’estat. També ha recordat que, a més, hi ha 2.400 soldats, marins, aviadors i guàrdies civils desplegats a cinc continents en missions internacionals sota el paraigua de les Nacions Unides, la Unió Europea i l’OTAN.

Publicitat

Aznar ha agraït la presència de Felipe VI en l’acte de celebració de la Pasqua Militar a Madrid: “El rei ens recorda que comptem amb una societat forta i un Estat sòlid, que no som un poble que es rendeix en moments difícils”. No ha faltat l’apel·lació a la unitat d’Espanya: “Els espanyols, units i solidaris, som capaços d’exercir un gran esforç col·lectiu en què cadascun dona el millor d’ell mateix”, ha afegit.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut