Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Tensió en augment entre el PSOE i Podemos pel debat sobre la monarquia arran de la fugida de Juan Carlos I

|

- Publicitat -

El debat sobre la monarquia continua mostrant l’esquerda que hi ha dins de la coalició del Gobierno per com afrontar la marxa del rei emèrit. Cada cop queda més clar que la Casa Reial no pot anar per lliure i hauria d’estar més regulada, però els mitjans de comunicació confirmen que les relacions entre el Gobierno de coalició estan cada cop més tenses.

El País assegura que el PSOE no penalitzara per ara les injúries al rei ni li retirarà la inviolabilitat, mentre que El Español assegura que Podemos portarà una proposta de llei orgànica que pretén regular tots els aspectes relacionats amb el cap d’estat, una normativa que inclouria un mètode legal per poder inhabilitar el rei i li permetria obrir el meló de la inviolabilitat. També pretén controlar l’economia de la casa del rei i les despeses, i obren la porta a la possibilitat de convocar un referèndum per canviar el model d’estat.

Publicitat

Aquest fet xoca directament amb les intencions de Sánchez, que segons El País, rebutjarà les iniciatives que proposa Podemos i altres partits del Congrés com ERC. Els socialistes creuen que no és el moment de fer-ho per la crisi sanitària i perquè no hi ha prou consens. El diari també recorda que retirar la inviolabilitat del monarca requeriria reformar la Constitució amb dos terços de suports al Congrés i al Senat, així com convocar eleccions per ratificar el text.

Et pot interessar  Bolaños diu que "tothom sap" que la ILP del Parlament sobre la independència "acabarà en res"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut