Dijous, 29 de setembre de 2022 - Edició 1526
La República

Tardà carrega contra Bildu per desmarcar-se del pacte amb ERC per la Llei de Memòria democràtica

L’exdiputat del Congreso recorda que hi votaran en contra perquè el projecte es limitarà només als “reconeixements simbòlics i a eximir l’Estat de responsabilitats”

Àlex Huguet 02/07/2022
Joan Tardà participant en un acte d'ERC.

L’exdiputat republicà del Congreso, Joan Tardà, ha carregat sobre la decisió que ha pres recentment Bildu, arribant a un acord amb el Gobierno per aprovar la llei de memòria democràtica sense ERC. Els abertzales votaran a favor de la norma després d’acordar, entre altres, incloure-hi declarar de forma explícita la il·legalitat i il·legitimitat dels tribunals franquistes així com la nul·litat de totes les seves resolucions i condemnes.

“Que quedi clar, arran de la informació esbiaixada sobre la Llei de memòria”, ha piulat Tardà, que seguidament ha exposat les limitacions de la llei que s’aprovarà el dilluns. Segons l’exdiputat, “el projecta es limita a fer reconeixements simbòlics, consagra la impunitat i eximeix l’Estat de responsabilitats”, un fet que per Tardà és un escàndol, perquè “el 2022 encara s’atreveixin a fer això insulta la memòria de les víctimes present i absents”.