Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

Tancada de CCOO, UGT i la Intersindical a la seu de la Diputació de Barcelona per reclamar millores salarials

Els tres sindicats denuncien l'actitud de la presidenta de la Diputació, Núria Marín, criticant que ha "menystingut" la negociació col·lectiva "posant en joc" els salaris de 800 treballadors

|

- Publicitat -

Els sindicats CCOO, UGT i la Intersindical de la Diputació de Barcelona han iniciat el matí d’aquest dijous, 18 de maig, una tancada a la seu de la DiBa, Can Serra, per exigir millores salarials pels col·lectius amb pitjors condicions laborals. Els tres sindicats denuncien l’actitud de la presidenta de la Diputació, Núria Marín, criticant que ha “menystingut” la negociació col·lectiva “posant en joc” els salaris de 800 treballadors.

La tancada té lloc pocs dies abans de la celebració del Ple de maig, i els sindicats denuncien precisament que en el ple anterior, celebrat el mes d’abril, no va incloure’s a l’ordre del dia l’acord signat, “desestimant així la negociació col·lectiva que s’ha estès durant més de dotze mesos”. En concret, han assenyalat la presidenta de la Diputació i alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín; l’alcalde de Viladecans i president de l’Àrea de Recursos Humans, Carles Ruiz; i l’alcalde de Badalona i diputat de Recursos Humans, Rubén Guijarro. Arran d’aquest fet, els representants dels treballadors van decidir organitzar diverses mobilitzacions com la tancada iniciada aquest matí.

Publicitat

Els tres sindicats majoritaris han deixat ben clar a través d’un comunicat que no desconvocaran la tancada fins que l’equip de govern de la Diputació “no s’assegui amb nosaltres a cercar solucions als problemes que ells mateixos han generat”. Així, tant CCOO, com CGT i Intersindical fan una crida als treballadors a sumar-se a la protesta, a la vegada que insten els grups polítics a estar “a l’alçada de les circumstàncies” i es comprometin amb la plantilla.

Et pot interessar  ACAIP critica l'acord entre Justícia i UGT, CCOO, IAC-CATAC i Intersindical que ha permès desconvocar la vaga de presons
Publicitat

Opinió

Minut a Minut