Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Tallades l’AP-7 a la Jonquera, l’AP-2 a Lleida, la C-25 a Manresa i la C-14 a Ponts en l’inici de la vaga general

|

- Publicitat -

Una desena de carreteres tallades en l’inici de la vaga general convocada per Intersindical CSC i IAC. Concretament, diverses protestes tallen des de les 7 del matí l’AP-7 a la Jonquera, l’AP-2 a Tarrés (Lleida), la C-25 a Manresa i a Santa Coloma de Farners, la C-55 a Solsona, la C-14 a Ponts i la C-12 a Ginestar (Tarragona), entre d’altres. Des de Trànsit s’adverteix d’una jornada complexa a les carreteres catalanes.

ACTUALITZACIÓ.- Els manifestants es retiren de la C-25 a Manresa, però la via continua tallada en sentit Lleida per tasques de neteja

Publicitat

La seixantena de manifestants que, des de les set del matí, han tallat la circulació a l’Eix Transversal, a l’altura de Manresa, s’han retirat de la carretera cap a un quart de nou del matí. Tot i això, la circulació per aquesta via encara no s’ha restablert en sentit Lleida perquè els operaris treballen netejant la carretera. La protesta ha durat una hora i els manifestants es dirigeixen cap a Manresa, on a les onze d’aquest matí hi ha prevista una manifestació amb motiu de la vaga general convocada per aquest divendres.

ACTUALITZACIÓ.- Unes 200 persones tallen l’AP-7 a Medinyà per la vaga general

Unes 200 persones, convocades pels CDR, tallen des de primera hora del matí l’AP-7 a Medinyà (Gironès) en motiu de la vaga general. Els manifestants han muntat barricades amb pneumàtics i branques cremant a les dues bandes de la carretera i han tret una tanca de l’autopista per impedir el pas de vehicles. En direcció nord i sud han quedat atrapats desenes de camions i vehicles. Durant una estona, una trentena de tractors també han tallat en aquesta mateixa població l’N-II. Poc després de les deu, però, els combois han començat la marxa per unir-se a la manifestació de les onze del matí a Girona.

Un centenar de persones tallen ara l’N-II a Medinyà

Un centenar de persones tallen des de poc abans de les onze del matí l’N-II al terme de Medinyà (Gironès). Els manifestants, convocats pel CDR, han interromput la circulació a l’AP-7 a primera hora del matí col·lapsant l’N-II. Una trentena de tractors han aturat el trànsit durant unes hores fins que han reprès la marxa per unir-se a la manifestació de Girona i ara els congregats han decidit també impedir el pas en aquesta carretera. Amb branques, fustes i plàstics han fet una foguera enmig de la via que han deixat atrapats centenars de vehicles i camions. En un primer moment, hi ha hagut retrets entre els manifestants i uns camioners que han intentat avançar la cua pel carril contrari.

Una cinquantena de persones tallen l’N-240, a Torregrossa

Una cinquantena de persones tallen des de les deu del matí la carretera N-240 en els dos sentits, a la rotonda de Margalef, al terme municipal de Torregrossa (Pla d’Urgell), per protestar contra la sentència als polítics i líders independentistes, coincidint amb la jornada vaga general convocada per la Intersindical-CSC i l’IAC. Una estona abans, havien tallat durant uns minuts la mateixa carretera a les Borges Blanques, tot i que posteriorment s’han desplaçat fins a Torregrossa on han iniciat el tall, que també afecta la carretera LV-7022 en direcció als municipis de Torregrossa i Puigverd de Lleida (Segrià). Cap a les sis del matí, la circulació a l’N-240 també s’ha vist afectada per la crema de neumàtics, prop de la rotonda de Margalef, tot i que la circulació s’ha restablert en pocs minuts.

Et pot interessar  Més de 245.000 vehicles han tornat a l'àrea metropolitana en l'operació retorn de Setmana Santa, el 42% dels previstos

Tallen l’autovia A-2 a Fondarella amb motiu de la vaga general

Unes 200 persones han tallat aquest divendres pels volts de dos quarts de nou del matí l’autovia A-2 a Fondarella (Pla d’Urgell) amb motiu de la vaga general del 18-O. Inicialment el tall només s’ha fet en direcció Barcelona però a mesura que s’ha anat sumant gent a la protesta s’ha ocupat també el sentit Lleida. En determinats moments s’ha deixat passar alguns dels vehicles que han quedat atrapats al tall ja que els Mossos d’Esquadra han desviat el trànsit per Bell-lloc d’Urgell a l’antiga N-II. Alguns dels conductors han protestat contra el tall però d’altres també han fet sonar el clàxon i han mostrat banderes estelades en suport de la causa. El tall de l’autovia s’ha aixecat a les onze del matí.

ACTUALITZACIÓ.- Prop de 500 persones tallen la carretera N-145 que uneix Andorra amb la Seu d’Urgell

Prop d’unes 500 persones tallen des de les sis del matí la carretera N-145 que uneix Andorra amb la Seu d’Urgell, una protesta que esperen mantenir fins a les sis de la tarda. Els Mossos d’Esquadra donen pas alternatiu als turismes per una pista forestal. Amb tot, els vehicles de gran tonatge no poden accedir ni sortir d’Andorra. El tall ha començat amb un centenar de persones i a mesura que ha anat avançant el matí s’hi ha anat sumant gent. A les 9.30 hores els veïns de la Seu d’Urgell s’han concentrat al centre de la localitat per dirigir-se fins a la protesta, que ha clamat a favor de la vaga general i consignes en contra la sentència de l’1-O.

Algun dels camioners atrapats a la carretera s’han mostrat molestos però resignats i han dit que confiaven en la reobertura de la circulació en una o dos hores. Els hotels i restaurants del Principat han patit anul·lacions per a aquest cap de setmana.

El tall de carretera N-145 s’està desenvolupant amb un marcat to festiu. Els concentrats s’han emportat menjar i beure per passar tot el dia i s’entretenen jugant a pilota o a cartes. Els Mossos ja no deixen arribar els vehicles al tall de carretera i informen els conductors de la protesta a la rotonda direcció Andorra.

ACTUALITZACIÓ.- Una detinguda en un tall de l’AP-7 durant la vaga general

Els Mossos d’Esquadra han detingut una dona aquest divendres durant una protesta que ha tallat l’autopista AP-7 al seu pas per Sant Celoni (Barcelona) en la jornada de vaga general que han convocat Intersindical-CSC i la Intersindical Alternativa de Catalunya.

La policia catalana ha explicat a Europa Press que la detenció s’ha produït cap a les 09.00 hores d’aquest divendres per un presumpte delicte de desordres públics. Els CDR de la comarca han cridat a concentrar-se davant la comissaria de Mossos on hi ha la detinguda.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut