Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Suspès un judici per una violació fins que s’aprovi la llei del ‘només sí és sí’: “Suposa menys pena”

|

- Publicitat -

Encara no aprovada, però molt present. L’Audiència de Girona té present aquesta nova llei que ha de ser una realitat el dia 7 d’octubre, així ha quedat palès en la suspès d’un judici per una violació a Blanes (Selva) que s’havia de fer aquest dilluns perquè “suposa menys pena”

El tribunal ha atès la petició de l’advocat de la defensa, que ha argumentat que la llei de garantia integral de la llibertat sexual, coneguda com la llei de ‘només sí és sí’, entra en vigor el 7 d’octubre i una de les modificacions pot suposar una condemna més baixa per a l’acusat. En concret, la nova redacció implica que la pena mínima per aquest delicte passi dels 6 anys de presó actuals a 4, mentre que manté la màxima en 12. L’Audiència ha fixat el judici el 20 d’octubre. L’acusat s’enfronta a 13 anys de presó i 30 dies de localització per violació, maltractament en l’àmbit de la violència sobre la dona i vexacions injustes.

Publicitat

L’advocat de la defensa ha demanat la suspensió del judici i la fiscalia i l’acusació particular no s’hi han oposat. Segons ha concretat el fiscal a la sala de vistes, les parts podrien arribar a un acord segons el qual el processat reconeixeria els fets i acceptaria una condemna. Per això, remarca que el canvi legislatiu actuaria a favor del processat perquè, a partir del 7 d’octubre, la pena mínima pel delicte de l’article 179 del Codi Penal passa dels 6 anys de presó actual a 4.

Tant la fiscalia com l’acusació particular demanaven a l’escrit de conclusions provisionals la pena màxima pel delicte de violació, 12 anys. També l’acusen d’un delicte de maltractament en l’àmbit de la violència sobre la dona i vexacions injustes.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut