Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Susana Díaz impedeix el veto a la venda d’armes d’Espanya a l’Aràbia Saudita

Les drassanes de Cadis es quedarien sense feina i seria un cop pel govern autonòmic socialista

|

- Publicitat -

La mort sota estranyes circumstàncies del periodista Yamal Khashoggi a l’ambaixada de l’Aràbia Saudita a Turquia ha causat un tsunami polític d’abast mundial. Grans empreses i països com Alemanya deixaran de col·laborar amb el règim de Bin Salman.

Malgrat que tot apunta que el periodista va ser assassinat d’una manera terrorífica, avui PSOE, PP i Cs han rebutjat demanar al Congrés la suspensió dels contractes d’armament amb Aràbia Saudita. És curiós el canvi de parer del PSOE quan ara fa un mes la ministra de Defensa, Margarita Robles, recordava en unes declaracions a la televisió que ella havia volgut paralitzar al setembre el lliurament de bombes de precisió a les Forces Armades d’Aràbia.

Publicitat

El motiu del canvi de parer és un secret a veus: les eleccions d’Andalusia i com afectaria econòmicament deixar de vendre armes a un client tan poderós a les drassanes estatals de Navantia. Una de les més grans, amb 6.000 llocs de treball es troba a Cadis i Ferrol per l’encàrrec de 5 corbetes del règim saudita tancat aquest mateix any.

La possibilitat que Cs guanyi Andalusia fa tremolar al PSOE, que hi porta governant des de la implementació de la democràcia. Susana Díaz no es podia permetre una nova erosió al govern autonòmic amb uns comicis a la vista.

Et pot interessar  Cs continua desinflant-se: Anna Grau tanca la seva etapa com a diputada i no es presentarà el 12-M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut