Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

Susana Díaz impedeix el veto a la venda d’armes d’Espanya a l’Aràbia Saudita

La mort sota estranyes circumstàncies del periodista Yamal Khashoggi a l’ambaixada de l’Aràbia Saudita a Turquia ha causat un tsunami polític d’abast mundial. Grans empreses i països com Alemanya deixaran […]

Gerard Sesé 23/10/2018
La presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz / EP

La mort sota estranyes circumstàncies del periodista Yamal Khashoggi a l’ambaixada de l’Aràbia Saudita a Turquia ha causat un tsunami polític d’abast mundial. Grans empreses i països com Alemanya deixaran de col·laborar amb el règim de Bin Salman.

Malgrat que tot apunta que el periodista va ser assassinat d’una manera terrorífica, avui PSOE, PP i Cs han rebutjat demanar al Congrés la suspensió dels contractes d’armament amb Aràbia Saudita. És curiós el canvi de parer del PSOE quan ara fa un mes la ministra de Defensa, Margarita Robles, recordava en unes declaracions a la televisió que ella havia volgut paralitzar al setembre el lliurament de bombes de precisió a les Forces Armades d’Aràbia.

El motiu del canvi de parer és un secret a veus: les eleccions d’Andalusia i com afectaria econòmicament deixar de vendre armes a un client tan poderós a les drassanes estatals de Navantia. Una de les més grans, amb 6.000 llocs de treball es troba a Cadis i Ferrol per l’encàrrec de 5 corbetes del règim saudita tancat aquest mateix any.

La possibilitat que Cs guanyi Andalusia fa tremolar al PSOE, que hi porta governant des de la implementació de la democràcia. Susana Díaz no es podia permetre una nova erosió al govern autonòmic amb uns comicis a la vista.