Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024
Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024

Sumar recula i corregeix la pàgina web on segregava el català i el valencià com a llengües diferents

La pàgina web de 'Sumar' ja no diferencia el català i valencià i pot llegir-se en català, euskera, gallec i castellà

|

- Publicitat -

La formació de Yolanda Díaz, ‘Sumar’, que el passat dijous 20 de juliol va rebre desenes de crítiques per assegurar voler defensar les llengües oficials de l’Estat però, a la vegada, segregar la llengua catalana diferenciant-la del valencià, finalment ha rectificat. Ara, la seva pàgina web pot llegir-se en català, euskera, gallec i castellà.

La polèmica va esclatar a les xarxes, just després que la candidata de Sumar-En Comú Podem, Aina Vidal, anunciés que la seva formació impulsaria una Llei d’ús de llengües oficials perquè el català, l’euskera i el gallec puguin aprendre’s arreu de l’Estat, i que fomentarà l’ús d’aquestes llengües a través de la creació audiovisual a TVE. 

Publicitat

Diversos usuaris que van consultar la pàgina web de la formació van adonar-se que els de Yolanda Díaz feien una diferenciació entre el català i el valencià com si es tractés de llengües diferents, un fet que divideix i separa encara més els parlants, i van criticar-ho a les xarxes socials. Acusaven ‘Sumar’ de secessionisme, però en aquest cas lingüístic, a la vegada que criticaven la hipocresia d’assegurar voler vetllar pel català sense haver fet cap esforç en matèria lingüística aquesta darrera legislatura.

Et pot interessar  'Alhora' presenta el seu pla de xoc pel català amb sis mesures per fomentar la llengua
Publicitat

Opinió

Minut a Minut