Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Sumar posa la mirada en la investidura de Sánchez i cedirà 2 diputats perquè ERC tingui grup propi al Congrés

Els comuns cerquen així el suport dels republicans a la hipotètica investidura de Sánchez, a la vegada que volen amb ells una "relació fluida i llarga"

|

- Publicitat -

Sumar cedirà dos dels seus diputats perquè Esquerra Republicana pugui formar grup parlamentari propi al Congrés dels Diputats, després que els resultats obtinguts pels republicans el passat 23-J no donessin aquesta opció. Fonts de la coalició liderada per Yolanda Díaz expliquen que “facilitaran la formació de grup a un dels partits que previsiblement serà un dels suports a la investidura i, per tant, al govern de coalició”.

Els comuns defensen aquest gest com una “declaració d’intencions”, posant la mirada en la hipotètica investidura de Pedro Sánchez, i cercant així el suport dels republicans, a la vegada que volen amb ells una “relació fluida i llarga”.

Publicitat

Ni ERC ni Junts complien els requisits que marca el reglament per a la formació de grup parlamentari propi. El reglament del Congrés dels Diputats estableix tres possibles vies per a tenir grup parlamentari propi: tenir quinze diputats, o tenir-ne almenys cinc i haver aconseguit el 5% dels vots a tot l’Estat o el 15% dels vots a les circumscripcions on s’ha presentat. Cap dels dos partits independentistes compleix amb aquestes condicions, motiu pel qual Sumar ha optat per la cessió temporal de diputats, una pràctica no regulada però avalada històricament per la Mesa. Ara, caldrà veure si el PSOE o Sumar també presten escons a la formació de Laura Borràs i Jordi Turull. El termini per a registrar els grups finalitza aquest divendres.

Et pot interessar  El PP no perd el temps i porta a la JEC la presentació de l'informe sobre el referèndum, abans fins i tot que tingui lloc
Publicitat

Opinió

Minut a Minut