Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Suïssa arxiva l’expedient contra el director de la fundació d’on Joan Carles I va amagar 65 milions

|

- Publicitat -

L’expedient penal-administratiu obert per la Federació Suïssa d’Advocats contra Dante Canonica, el director de la fundació Lucum d’on Joan Carles I va ocultar 65 milions, tots procedents d’Aràbia Saudita.
Tot i això, el cas ha estat arxivat sense cap conseqüència econòmica ni condemna, segons ha avançat El País.

A finals d’aquest abril, els advocats suïssos van obrir aquestes investigacions per aclarir si el lletrat que va gestionar la fortuna del rei emèrit en el marc dels negocis per l’AVE a la Meca va complir les normes que han de complir als advocats que actuen d’intermediaris financers. En aquell momentes va exonerar Arturo Fasana, gestor extern del compte pantalla, Dante Canonica, així com Corinna Larsen i el banc Mirabaud, en una causa que no es dirigia formalment contra el rei emèrit.

Publicitat

Tot i aquest arxiu i al tancament de l’expedient, el ministeri públic suís va acreditar que Canonica ni es va desplaçar a l’Aràbia Saudita, ni va fer gestions per comprovar per què el Ministeri de Finances d’aquell país va enviar aquesta quantitat de diners a l’emèrit.

Et pot interessar  El periodista Jesús Rodríguez i l'empresari Josep Campmajó s'exilien a Suïssa per la investigació del Tsunami Democràtic
Publicitat

Opinió

Minut a Minut