Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024
Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024

Softcatalà celebra 25 anys de promoció del català a internet i en les noves tecnologies

Garriga destaca que és un “referent” per a tota la ciutadania

|

- Publicitat -

Softcatalà ha celebrat 25 anys d’història en un acte a La Pedrera en què s’ha repassat i reivindicat la trajectòria de l’entitat i la seva feina en defensa del català, tant a internet com en l’àmbit de les noves tecnologies. L’acte ha comptat amb la presència de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga; el secretari de Política Lingüística, Francesc Xavier Vila, i la secretària de Polítiques Digitals, Gina Tost, entre d’altres personalitats del món cultural i tecnològic. Garriga ha destacat que Softcatalà és un “referent a Catalunya i a internet” entre infants i joves, professionals de la llengua i la comunicació i els usuaris d’internet en general.

Xavier Ivars, president de Softcatalà, ha explicat algunes de les novetats que l’entitat prepara per al futur proper. En són un exemple els canvis en el servei de traducció online que s’actualitzarà donant pas a un editor enriquit. De la mateixa manera, també hi ha prevista la creació d’un diccionari anglès-català online que des de l’entitat aposten per convertir en una referència a la xarxa i que està previst que vegi la llum en els propers mesos.

Publicitat

Durant l’acte, s’ha presentat el còmic de Softcatalà, un projecte que mostra el compromís de l’entitat d’arribar a públics no necessàriament tècnics, i igualment interessats per mantenir la llengua.

Softcatalà és una organització sense ànim de lucre que es dedica a la promoció de la llengua catalana a internet. El servei de corrector online, el més utilitzat de la plataforma, va acumular l’any 2022 39,7 milions de visites, un 16% més que el 2021. El va seguir de ben a prop el diccionari de sinònims, que va rebre 19 milions de visites després d’estrenar una nova versió, i el traductor, que en va rebre 18,9.

Et pot interessar  La CUP proposa una agència pública de traducció i doblatge de productes audiovisuals
Publicitat

Opinió

Minut a Minut