Dilluns, 30 de gener de 2023 - Edició 1649
La República

Simón, al punt de mira de la Guàrdia Civil per haver permès el 8-M després del brot

Una investigació de la Guàrdia Civil conclou que el portaveu de les dades diàries de la Covid-19 “no va fer res” per evitar actes multitudinaris

Redacció 22/05/2020
El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitarias, Fernando Simón

El cos de la Guàrdia Civil al servei de la dreta més conservadora d’Espanya, ha volgut trobar culpables de la crisi del coronavirus que ha impactat Espanya i la resta del món. Des del seu punt de vista, el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries del Ministerio de Sanidad, Fernando Simón, és responsable d’haver permès que la gent es manifestés pel 8-M quan ja hi havia indicis del brot. Segons la investigació, Simón ja comptava amb dades que evidenciaven la gravetat de la situació, de la qual no va alertar a temps per evitar més que possibles contagis durant les manifestacions.

En canvi, segons informa El Plural, sí que va optar per suspendre un congrés evangèlic que s’anava a celebrar el 19 de març. El dia 5, el ministerio es va reunir amb els responsables de la congregació per ser informats sobre el brot i, finalment, cancel·lar-lo. A la reunió també hi va assistir Salvador Illa.