Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

Simó acusa el TSJC d’actuar amb “biaix polític” i sense importar-li la pedagogia en el cas de l’escola de Canet

La consellera d'Educació assegura que la sentència és una drecera del TSJC per aplicar percentatges de manera encoberta i anuncia que la recorrerà

|

- Publicitat -

La consellera d’Educació Anna Simó acusa el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) d’actuar amb un “biaix polític inadmissible” en el cas de l’escola Turó del Drac de Canet de Mar. Després de conèixer la sentència que obliga a impartir en castellà una assignatura “principal”, a banda de la de llengua castellana, Simó recorda que aquest concepte “no existeix” i que és una drecera del TSJC per aplicar percentatges de manera encoberta. Segons la consellera, al TSJC no li importen “ni les lleis d’educació, ni la pedagogia, ni la sociolingüística”. El Departament diu que recorrerà davant el Suprem i desplegarà el títol segon de la Llei d’Educació de Catalunya sobre el règim lingüístic per donar encara més seguretat als centres.

El departament d’Educació ha rebut la sentència de l’escola de Canet amb indignació però sense sorpresa. La consellera afirma que el TSJC no ha variat “ni una coma” la seva manera de fer en relació a les sentències anteriors o les pròpies mesures cautelars sobre aquest cas: “Continua amb la seva dinàmica habitual”.

Publicitat

Simó diu que parlar d’assignatures ‘principals’ és una ocurrència més del TSJC per seguir aplicant percentatges de llengua a les escoles, malgrat que la legislació educativa catalana, defensa, ja dona “totes les garanties” perquè els alumnes dominin les dues llengües oficials i una d’estrangera en acabar l’ensenyament obligatori.

En aquest sentit, la consellera lamenta que el TSJC intenti igualment incidir amb les seves sentències per aplicar decisions que són pròpies del Parlament, el Departament d’Educació o les direccions dels centres. Les sentències del TSJC, afegeix Simó, no tenen a veure ni amb un problema de competències lingüístiques, ni d’aprenentatge.

Et pot interessar  El TSJC dona la raó a Capmany i atura el parc eòlic Cronos que contemplava instal·lar quatre aerogeneradors

D’altra banda, la consellera defensa que el Departament sí que compleix la legislació i assumeix la seva responsabilitat per tal de donar recursos a tots els alumnes perquè siguin competents en català, castellà, aranès a l’Aran, i una llengua estrangera. “L’adquisició de competències és una palanca de canvi cap a la igualtat d’oportunitats”, afirma.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut