Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

Set prestigiosos advocats europeus expressen el seu suport a Gonzalo Boye

Apunten que no només es pretén desacreditar-lo professionalment sinó també atacar “el dret a la defensa dels ciutadans davant l’acció punitiva de l’Estat”

Agències 19/01/2021
Paul Bekaert i Gonzalo Boye, advocats de Carles Puigdemont, esperant l'expresident a la porta de la Chambre du Conseil a Brussel·les per la primera vista de la tercera euroordre, el 29 d'octubre del 2019.

Set prestigosos advocats europeus signen un text de suport a Gonzalo Boye coincidint amb el seu processament a l’Audiència Nacional espanyola. Són l’anglès Ben Emmerson, especialitzat en drets humans; l’escocès, Aamer Anwarm, defensor de Clara Ponsatí; el suís Nico Krish; l’andorrà, Josep Anton Silvestre; i els belgues Paul i Simon Bekaert, i Cristophe Marchand. Consideren que el processament de Boye pot vulnerar el lliure exercici de la defensa i revindiquen “un sistema judicial equitatiu independent de qualsevol influència política, que protegeixi els advocats de la coacció, la pressió i fins i tot amenaces, garantint així el lliure exercici de la nostra professió”. Afegeixen que “les acusacions contra advocats en processos penals sense garanties no només tenen com a objectiu promoure una campanya de descrèdit professional, sinó que també afecten directament el dret a la defensa de tots els ciutadans, els advocats són l’única garantia contra l’acció punitiva de l’Estat”.

https://twitter.com/josepalay/status/1351425183727423488