Dimarts, 31 de gener de 2023 - Edició 1650
La República

Set detinguts a Terrassa en una nit d’enfrontaments entre manifestants i policia

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, critica el “vandalisme” i una allau de comentaris li retreu que no condemni també la violència policial

Agències 27/02/2021
Terrassa va ser l'escenari ahri d'enfrontaments entre els Mossos i els manifestants.

Set persones, una d’elles menor d’edat, han estat detingudes aquest divendres durant una protesta a Terrassa convocada “contra la brutalitat policial” i  l’empresonament del raper Pablo Hasel. Va haver-hi càrregues policials i els Mossos d’Esquadra van actuar amb violència per dispersar la manifestació, encapçalada per una pancarta amb el missatge ‘La lluita del jovent, el futur del nostre poble’. Segons la policia es van cremar contenidors en els entorns del carrer Portal Nou i també a la Rambla de Terrassa, on es van fer barricades.

Un nou epidosi de violència i enfrontaments anb la policia la vigília de les múltiples manifestacions convocades aquest dissabte en moltes ciutats del país i que es preveuen concorregudes. Diversos tuits recullen moments de les càrregues policials. L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, va publicar una piulada condemnant els “actes vandàlics”i demanant que s’aturessin: “la llibertat d’expressió no es defensa d’aquesta manera. Terrassa som una ciutat pacífica i així ho volem seguir sent”. Un tuit que va generar una allau de comentaris reclamant-li que condemnés també l’actuació policial.