Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Serret viatjarà a Tunísia per enfortir les relacions amb la riba sud de la Mediterrània

El viatge inclou contactes institucionals amb autoritats locals, think tanks i organismes internacionals

|

- Publicitat -

La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, viatjarà la setmana vinent a Tunísia per enfortir les relacions amb la riba sud i impulsar l’estratègia del Govern per aconseguir una macroregió de la Mediterrània.

En concret, Serret presentarà el pla de l’executiu per impulsar aquesta macroregió –que pretén augmentar la cohesió, cooperació i la governança entre territoris de la Mediterrània- a la Delegació de la Unió Europea a Tunísia. Durant el viatge, la consellera també participarà en un acte de l’Organització Educativa, Cultural i Científica de la Lliga Àrab (ALECSO) i inaugurarà formalment la Delegació del Govern al Nord d’Àfrica, amb seu a Tunis, i que té com a àmbit d’actuació Tunísia, Algèria i el Marroc.

Publicitat

La riba sud de la Mediterrània és una de les prioritats de l’acció exterior del Govern, que vol incentivar la cooperació regional i l’intercanvi entre les dues ribes. Des d’Exteriors, destaquen que el viatge de Serret, entre dimarts i dijous de la setmana vinent, és una mostra de les relacions cada vegada més intenses amb els veïns de Catalunya al sud de la Mediterrània. L’agenda inclou contactes institucionals amb autoritats locals, think tanks i organismes internacionals.

El Govern, a través d’Educació, treballa des de fa mesos per tancar un acord amb l’ALECSO per fomentar l’associació entre els centres educatius de Catalunya i els del món àrab. Serret coincidirà a les jornades de l’ALECSO amb el ministres d’Educació, el d’Afers Culturals i el de Joventut i Esports del govern de Tunísia.

Així mateix, Serret visitarà diversos projectes de cooperació finançats pel Govern, com les actuacions a les ciutats de Tunis, Sousse i M’saken, on es treballa per donar suport a la participació ciutadana de dones i joves, i per la promoció de l’economia social i solidària.

Et pot interessar  Serret obre contactes amb Hongria per mantenir el català a l’agenda: “Volem construir confiances per seguir avançant”

En aquesta mateixa línia, la consellera es reunirà amb l’oficina a Tunísia del Programa de Desenvolupament de les Nacions Unides (PNUD), i amb entitats catalanes que treballen al país, com MedCities, NOVACT o l’Assemblea de Cooperació per la Pau. L’agenda també inclou trobades amb la Unió Nacional de Dones Tunisianes i la Lliga Tunisiana de Drets de l’Home.

La consellera viatjarà al país acompanyada de la directora general de Cooperació al Desenvolupament, Yoya Alcoceba, i el delegat del Govern al Nord d’Àfrica, Ahmed Benallal.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut