Edició 2125

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 20 de maig del 2024
Edició 2125

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 20 de maig del 2024

Serret critica que la missió de l’Eurocambra sobre la immersió lingüística respon a una polèmica “artificial i interessada”

Denuncia que l'objectiu de la missió és "fer política interna a través de l'Eurocambra"

|

- Publicitat -

La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, ha considerat la missió del comitè de Peticions del Parlament Europeu encarregada d’analitzar el sistema d’immersió lingüística català “respon a una polèmica artificial i interessada de la dreta espanyola” que “en cap cas busca influir en les polítiques europees”. Serret recorda que el comitè té 66 membres, però que només 12 eurodiputats han viatjat a Catalunya, tots del PP, Vox i els liberals de Renew, perquè “els progressistes europeus s’han negat a participar-hi”. Per això, la consellera considera que l’objectiu de la missió és “fer política interna a través de l’Eurocambra, cosa que han denunciat diversos eurodiputats en repetides ocasions”.

Serret no ha dubtat a indicar en un fil publicat a la xarxa social X que el “biaix polític” d’aquest comitè, presidit per la popular Dolor Montserrat, “ve de lluny”. En aquest sentit recorda que en aquesta legislatura s’han enviat “fins a dues cartes” a la presidència del Parlament Europeu per “traslladar el malestar” d’eurodiputats “de diferents països”.

Publicitat

Alhora subratlla que “la mateixa Comissió Europea ha reiterat” que el model d’immersió lingüístic a les escoles catalanes “no afecta les institucions europees, perquè és una qüestió interna”.

Per això Serret opina que aquesta visita “només busca alimentar una polèmica interessada i partidista sense cap implicació a Europa”.

La titular de la cartera d’Acció Exterior contextualitza que a Catalunya cada any es matriculen un milió i mig d’infants, i que des del 2005 “hi ha hagut una vuitantena de denúncies sobre el model d’immersió lingüística, en contraposició a 27.000.000 de matrícules”. Aquestes xifres la fan concloure que “existeix consens polític i social sobre el sistema”.

Més enllà d’això, Serret també ha indicat que el Govern està “disposat” a explicar un sistema d’immersió lingüística “del qual estem orgullosos” i a “reforçar-lo encara més”, amb el convenciment que és “l’eina fonamental per assegurar la cohesió social” a Catalunya.

I rebla: “Per cert, explicar el model d’immersió lingüística a Europa ens ocupa des de fa molt de temps, no és nou. Un exemple és la visita a dues escoles que vam organitzar amb els cònsols. També les diverses reunions a Brussel·les. I ho seguirem fent!”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut