Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Serret compareix aquest divendres al Tribunal Supremo davant Llarena després del seu retorn de Bèlgica

|

- Publicitat -

L’exconsellera d’Agricultura i diputada d’ERC al Parlament, Meritxell Serret, està citada a declarar aquest divendres a les 10.30 h al Tribunal Suprem. Serret, que va tornar per sorpresa de Bèlgica l’11 de març, compareixerà davant el magistrat instructor de la causa del procés a l’alt tribunal espanyol, Pablo Llarena. La citació estava inicialment prevista per al 8 d’abril però es va ajornar perquè l’exconsellera va ser contacte estret d’un positiu de covid-19. Serret està processada per un delicte de desobediència pels fets de la tardor de 2017.

Llarena va decidir, després que Serret es posés a disposició del Suprem l’11 de març, deixar-la en llibertat provisional, ja que la pena prevista per desobediència és de multa i inhabilitació, així com deixar sense efecte l’ordre de detenció que pesava sobre ella i la declaració de rebel·lia.

Publicitat

La declaració indagatòria d’aquest divendres es produirà més de tres anys després d’haver marxat a Bèlgica. Una delegació d’ERC acompanyarà l’exconsellera. Hi serà el coordinador nacional del partit i vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès.

També estarà acompanyada de la secretaria general adjunta i portaveu dels republicans, Marta Vilalta, així com l’actual consellera d’Agricultura, Teresa Jordà. JxCat i la CUP també han anunciat la seva presència al Suprem per donar suport a Serret.

Quan l’exconsellera es va personar a l’alt tribunal fa més d’un mes, va explicar que volia “normalitzar i regularitzar” la seva situació processal i va expressar la voluntat “d’exercir políticament” com a diputada al Parlament.

Et pot interessar  SCC entra a fer campanya i demana al Suprem que investigui Puigdemont per blanqueig de diners
Publicitat

Opinió

Minut a Minut