Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Sense sorpreses: El TC passa del recurs de Puigdemont i Comín i manté vigents les ordres nacionals de detenció

També rebutja la petició de plantejar una qüestió prejudicial davant del TJUE

Àlex Huguet
Àlex Huguet 23/03/2021
Els eurodiputats Carles Puigdemont i Toni Comín al seu escó al Parlament Europeu a Estrasburg, el 13 de gener del 2020. (Horitzontal)

El Tribunal Constitucional ha acordat per unanimitat rebutjar el recurs de súplica interposat per Carles Puigdemont i Toni Comín contra la resolució del 9 de setembre que denegava la suspensió de les ordres nacionals de detenció emeses pel Tribunal Suprem. Per tant, el TC manté vigents aquestes ordres en una nova interlocutòria, amb Cándido Conde-Pumpido com a ponent. “Si aquest tribunal aixequés les ordres estaria negant, de fet, la seva necessitat i legitimitat, així com la concurrència dels pressupostos jurídics que han portat a la jurisdicció ordinària a la seva adopció i manteniment”, diu. A més, el TC també rebutja la petició de plantejar una qüestió prejudicial davant del Tribunal de Justícia de la UE.

La resolució del TC argumenta que s’ha fet un “judici de ponderació dels interessos en joc”, com ara la gravetat i naturalesa dels fets, la durada de la pena imposada, la seva transcendència social i l’expressió de la “antijuridicitat de la conducta” dels recurrents.