Dimarts, 1 de desembre de 2020 - Edició 859
La República

Seguiment massiu de la vaga i les concentracions d’estudiants a les universitats catalanes

La Plataforma d’Universitats per la República celebra l’alt seguiment de la vaga convocada la setmana passada per reivindicar el moviment estudiantil i republicà de just fa un any durant les […]

Redacció
Redacció 01/10/2018

La Plataforma d’Universitats per la República celebra l’alt seguiment de la vaga convocada la setmana passada per reivindicar el moviment estudiantil i republicà de just fa un any durant les vigílies del referèndum.

En moltes de les universitats de Catalunya com la UPF, la UDL o la UDG les aules estan buides d’estudiants i al migdia se sumaran als actes i concentracions reivindicatives.

Marxa a la UAB

Centenars d’estudiants han passat la nit a la UAB i a primera hora del matí han fet una marxa.

Unis x la República. Marxa UAB

Des ja fa hores, però, que s’han organitzat accions per reivindicar el referèndum i pressionar el govern perquè faci efectiva la República, com al Campus de Ciutadella de la Pompeu Fabra, on els estudiants han col·locat un mural d’imatges per recordar la repressió policial.

Concentració a plaça de Universitat

Una estona abans del migdia la plaça Universitat s’ha anat omplint dels estudiants que han anat arribant dels diferents campus i la Gran Via ha quedat tallada. Els portaveus d’Unis x la República, els convocants de la vaga i les posteriors marxes, exigeixen fer efectiu el mandat de l’1-O. Consideren que el seguiment de la vaga ha estat molt positiu.

La manifestació transcórrer pel carrer de Pelai i es dirigeix a plaça de Catalunya. Mercè Terès, del SEPC valora positivament el seguiment de la concentració i assegura que és “una punta de llança”. Per la seva banda, Jordi Naya, també portaveu d’Unis x la República commemora i reivindica l’1-O.

Les universitàries arriben a la plaça de Sant Jaume

Segons Unis x la República, la plaça congrega 50.000 concentrats. 

 

 

Relacionats