Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

SCC demana “un esforç ” per fer una candidatura als Jocs “sense subordinacions” en una reunió amb Lambán

|

- Publicitat -

Societat Civil Catalana (SCC) s’ha reunit amb el president d’Aragó, Javier Lambán, per abordar la possible candidatura als Jocs d’hivern. El president de l’entitat, Fernando Sánchez Costa, ha demanat “un esforç per part de tots” per aconseguir que els Jocs “s’organitzin en igualtat entre Catalunya i l’Aragó” i “en un clima de cooperació i sense subordinació ni prepotències”. En aquest sentit, Sánchez Costa ha demanat al Govern de la Generalitat que “abandoni l’actitud prepotent” per poder fer la candidatura conjunta. “Els Pirineus requereixen un esforç conjunt, honest, sincer i valent per a una candidatura que ens projecti al món”, ha remarcat.

Per a Sánchez Costa, els JJOO són “una gran oportunitat de dinamització econòmica i de projecció internacional per a regions molt castigades per la pandèmia”, així com “una gran ocasió de fraternitat i cooperació cívica”.

Publicitat

D’altra banda, l’entitat assegura que el govern aragonès s’ha compromès a “col·laborar activament” amb el projecte de SCC del ‘Mapa digital d’història comuna’, una web que vol donar a conèixer els vincles històrics dels territoris que conformaven la Corona Catalanoaragonesa, així com del conjunt d’Espanya.

Segons l’entitat, la trobada, que ha durat més d’una hora, ha estat “amb un to molt cordial” al Palau Pignatelli –seu del govern de l’Aragó- i hi ha participat també el conseller d’Educació, Cultura i Esports, Felipe Faci; el vicepresident de SCC, Alex Ramos, i la membre de la Junta María Ángeles Pérez Samper.

Et pot interessar  SCC entra a fer campanya i demana al Suprem que investigui Puigdemont per blanqueig de diners
Publicitat

Opinió

Minut a Minut