Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Sanció a Burger King per marginar el català a la carta d’un local de Barcelona

|

- Publicitat -

L’Agència Catalana de Consum sancionarà Burger King per suprimir el català a la carta d’un local de Barcelona. El cas es remunta a 2020 quan un usuari de Twitter va explicar que no hi havia l’opció de la llengua catalana —només castellà o anglès— en les seves pantalles de comanda i que, per tant, els seus drets lingüístics quedaven vulnerats.

“La defensa de la llengua també passa per perdre una hora tramitant les tres còpies d’un full de reclamació“, va avisar amb determinació en una piulada. A la queixa, a més, advertia per escrit que s’estava vulnerant la Llei de Consum.

Publicitat

Una sanció que podria arribar als 10.000 euros 

Ara, més de dos anys després ha rebut una notificació del departament de la Generalitat en què l’informen que s’ha iniciat un expedient sancionador contra Burger King. “Només fem camí si lluitem pels nostres drets lingüístics arreu i amb totes les eines —més enllà del tuit de queixa legítim, però efímer”, ha reflexionat.

Tot i que l’Agència Catalana de Consum no ha concretat en què consistirà la sanció, el Codi de Consum fixa sancions de fins a 10.000 euros per infraccions lleus. I és que respectar els drets lingüístics i la llengua pròpia del territori no és opcional.

Et pot interessar  Carrizosa té la barra de dir que "la llengua majoritària dels catalans és el castellà"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut