Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Sánchez utilitza l’última negociació amb Podemos per a començar la campanya electoral

|

- Publicitat -

Frenar les pujades “abusives” del preu del lloguers i escoles bressol gratuïtes, són dues de les mesures del programa que el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, presenta aquest dimarts i amb què vol seduir Unides Podem per ser investit. Així ho ha avançat el diari ‘El País’. A banda, segons aquest rotatiu, el programa de 300 propostes també inclouria “zones de baixes emissions” en ciutats de més de 50.000 habitants o una tributació mínima del 15% per a les grans empreses. Aquest dilluns el secretari d’organització del PSOE, José Luis Ábalos, va avançar que es tracta d’un document que no està tancat i, per tant, obert a la negociació amb el partit de Pablo Iglesias.

Només el nucli més proper al president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, coneix quina part del programa de UP ha incorporat el líder del PSOE a la seva proposta d’acord programàtic que publicarà el dimarts amb l’objectiu de convèncer la formació morada perquè permeti la seva investidura.

Publicitat

L’Executiva Federal del PSOE -que està formada per mig centenar de persones- s’ha reunit aquest dilluns a Ferraz per donar llum verda al document. Tot i això, assistents a aquesta trobada han precisat a Europa Press que el text que ha rebut l’aval de l’Executiva no estava complet, perquè hi faltava prop d’un 10% que Sánchez i el seu nucli dur no volen donar a conèixer fins dimarts.

Sánchez ha demanat a la seva direcció un vot de confiança pel que fa a les mesures que hi falten, on hi haurà alguna sorpresa que el líder socialista es reserva per a l’acte a la Estación de Chamartín on es donarà a conèixer el document.

Et pot interessar  El Congrés dels Diputats espanyol aprova la llei d’amnistia

El PSOE ja ha avançat que la seva proposta d’acord programàtic incorporarà algunes propostes del programa electoral d’UP i de l’última oferta de negociació presentada a l’agost pels morats, però fins avui no ha desvetllat quines són aquestes mesures.

A la reunió de l’Executiva, Sánchez ha informat que l’única opció possible per evitar una repetició electoral passa perquè UP doni el seu vistiplau a l’acord programàtic en que porta treballant les darreres setmanes, i que ha completat amb aportacions de la societat civil.

El PSOE està obert a que UP faci contribucions al document, sempre que siguin compromisos assumibles pels socialistes, els quals no obriran la negociació sobre la totalitat del document, que serà presentat als morats ja molt definit amb 300 mesures.

La direcció del partit es mostra unida entorn la convicció del líder que és millor anar a una repetició electoral ara que en uns mesos després de comprovar la feblesa d’un Govern de coalició amb UP. Ara bé, a la trobada hi ha hagut una intervenció d’un membre de la direcció que creu que el partit no ha donat mostres evidents d’haver intentat un acord amb UP per tots els mitjans possibles.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut