Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Sánchez torna a posar la “Catalunya del 2017” com a excusa per demanar el vot al PSC en les municipals

El president espanyol no pot fer campanya sense esmentar la Catalunya i les "confrontacions" del 2017

|

- Publicitat -

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha demanat el vot per als socialistes en aquests comicis del 28-M per evitar tornar a “l’Espanya de les privatitzacions i de les retallades” de l’any 2013 i a la Catalunya de les “discrepàncies” del 2017. El president del govern espanyol ha carregat contra la dreta a qui ha acusat de cridar “l’apocalipsis” davant de les reformes i noves lleis impulsades per als socialistes, com la reforma laboral o la llei de l’eutanàsia, entre altres. Ho ha dit des de Tarragona, en l’acte final de campanya de l’alcaldable tarragoní, Rubén Viñuales. En l’acte, el socialista ha reivindicat que una gran majoria vol “avançar” cap a la “concòrdia, convivència i la pau social”.

Pedro Sánchez ha estat aclamat per unes 600 persones, segons dades de l’organització, en l’acte de final de campanya celebrat al Palau de Congressos de Tarragona. El secretari general del PSOE ha afirmat que aquesta legislatura ha estat “plena de dificultats”, però ha posat en valor totes les reformes impulsades per l’executiu espanyol, com la reforma laboral, la pujada del salari mínim interprofessional o de les pensions, així com la llei de l’Educació, de la Ciència o de l’Eutanàsia, entre altres.

Publicitat

El socialista ha criticat a la dreta perquè l’únic que proposa és derogar totes les iniciatives de l’executiu espanyol. “Crec que la dreta acabaria abans dient que volen derogar el dret dels espanyols a tenir drets, la seva proposta és tornar a un passat, on no volem tornar-hi perquè és l’Espanya de 2013, l’Espanya de la conflictivitat social, de la precarietat i de les privatitzacions, en definitiva, de la desigualtat”, ha dit. Així mateix, ha asseverat que tampoc volen tornar a la Catalunya de la “confrontació, de la discrepància i de la desunió” de l’època del procés. “Hi ha una immensa majoria de ciutadans que volen que Espanya i Catalunya avancin en convivència, en concòrdia, drets i justícia social”, ha afegit.

Et pot interessar  ERC avisa que "la sociovergència no és notícia" i assenyala la "unió" entre Junts i el PSC al llarg de la legislatura

Sánchez també ha reiterat que d’ençà que governen han abordat totes les “reformes i transformacions” que durant molt de temps la dreta a Espanya i també l’independentisme a Catalunya havien “oblidat”. “S’ha de tenir molta paciència amb la dreta en aquests últims cinc han aclamat una apocalipsi que mai arriba, que es trenca Espanya, a diferència de quan governaven ells, es compleix la Constitució en tots i cada un dels territoris d’Espanya”, ha etzibat.

Per tot plegat, el líder dels socialistes ha demanat el vot per a aquestes municipals arreu del país, així com per a Rubén Viñuales, el candidat a l’alcaldia de Tarragona. “És un autèntic honor demanar el vot per tu, fer-te alcalde serà fer una ciutat més segura, més verda, més neta, la de les tres T, del turisme, talent i tecnologia; tindràs al govern d’Espanya per fer-ho possible”, ha subratllat.

Sánchez ha tancat la seva intervenció afirmant que “quan bufi el vent a favor canviarem Espanya, farem progressar Catalunya; necessitem com més governs socialistes millor, amb Rubén Viñuales d’alcalde de Tarragona i Salvador Illa de president de la Generalitat i nosaltres al capdavant del govern d’Espanya, tindrem tres en ratlla, el millor està per venir”, ha conclòs.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut