Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Sánchez situa Calvo de número dos per al 28-A

Referma la confiança en l'encarregada de mantenir l'aparença de diàleg amb l'independentisme

|

- Publicitat -

Pedro Sánchez confecciona les llistes per a les eleccions generals del 28 d’abril amb les seves millors armes i ha situat de número 2 per Madrid l’actual vicepresidenta del Gobierno, Carmen Calvo. El president fa, així, una mostra de confiança al seu braç dret a l’executiu i ratifica l’estratègia que ha mantingut l’equip de govern, entre d’altres, en la qüestió catalana. Calvo, cal recordar-ho, va ser l’encarregada de vehicular el diàleg amb el Govern, que finalment es va encallar en la qüestió del relator per la pressió exògena i endògena al líder del PSOE. Fins ara, més enllà del nom de Calvo, també ha transcendit que l’actual ministre d’Exteriors, Josep Borrell, es presentarà de cap de llista del PSOE a les eleccions europees i que l’actual ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, encapçalarà la llista socialista per Barcelona

També se sap que l’actual ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, serà cap de cartell per Àvila. Isabel Celáa, ministra d’Educació i Portaveu de l’executiu, farà el mateix a Àlaba, i José Luís Ábalos, ministre de Foment i secretari d’Organització del PSOE, serà el cap de la llista socialista a València.

Publicitat

A banda, la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, serà cap de llista per Sevilla i Magdalena Valerio, ho serà per Guadalajara. Reyes Maroto encapçalarà la candidatura de Valladolid. Sembla que la ministra d’Economia, Nadia Calviño, i el ministre de Ciència, Pedro Duque, no aniran a cap llista, amb independència que, en cas de victòria del PSOE, Sánchez els pogués tornar a cridar per a l’executiu.

Et pot interessar  VIDEO | Vilagrà avisa que el finançament és un compromís de Sánchez: "Si no compleix, que no esperi un xec en blanc"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut