Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024
Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024

Sánchez promet ara “màxima col·laboració” de l’executiu amb la Generalitat en la lluita contra la sequera

El president espanyol diu que el 2027 s'haurà doblat la capacitat de dessalinització i reutilització de l'aigua, després d'anys d'incompliments

|

- Publicitat -

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha assegurat aquest dilluns que el seu executiu restarà la “màxima col·laboració” a Catalunya i Andalusia en la lluita contra la sequera. En una entrevista a La Sexta, ha recordat que l’aigua és competència de les comunitats autònomes, i ha destacat que el seu executiu ha fet una planificació hidrològica entre 2022 i 2027 que ja ha comportat inversions de 13.000 milions d’euros que hauran arribat a 27.000 el 2027. Aquestes inversions, segons Sánchez, serviran per “duplicar la capacitat de dessalinització i de reutilització de l’aigua”.

Pel que fa a les mobilitzacions dels agricultors, ha afirmat que el seu govern està del costat dels agricultors, ramaders i pescadors, i malgrat que la política comuna agrària correspon a Brussel·les, cal tenir en compte que el sector del camp ha estat molt castigat per la sequera i l’augment dels costos derivats de la guerra d’Ucraïna.

Publicitat

Amb tot, ha recordat que en els últims anys el camp de l’Estat “ha augmentat la seva competitivitat” i contràriament al que passava als anys 2.000 avui l’Estat exporta més aliments dels que importa. També ha recordat que el seu executiu ha invertit 4.000 milions d’euros en dos anys en mesures de suport al camp.

Et pot interessar  ERC porta a la JEC la compareixença de Sánchez i l'enquesta del CIS per "ús electoralista del càrrec"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut