Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Sánchez pretén enterrar el conflicte català amb la pròxima legislatura

El president espanyol té clar que farà servir "els pròxims anys" per a consolidar "la cohesió territorial" i "garantir la convivència en democràcia"

|

- Publicitat -

El president en funcions del govern espanyol, Pedro Sánchez, té ben clar que, en cas de ser investit de nou, farà servir aquesta legislatura per enterrar el conflicte polític català. Així ho ha assegurat el matí d’aquest dilluns, 4 de setembre, durant una conferència a Madrid, on ha abordat l’estat de les negociacions entre el PSOE i Sumar amb les forces independentistes, a la vegada que ha situat entre les prioritats de la legislatura la necessitat de deixar enrere “un passat de trinxeres i barricades dialèctiques” i desplegar “l’Espanya plural”.

Com no podia ser d’altra manera, Sánchez ha tret pit de les suposades “mesures valentes, arriscades i a vegades incompreses” adoptades la legislatura anterior, com ara els indults, i assegura que ara toca “ser coherents” i “seguir avançant en aquest propòsit per la convivència”. Sánchez ha insistit que un dels objectius de la pròxima legislatura és “continuar avançant la solució de la greu fractura que vam heretar a Catalunya” mitjançant una aposta pel “diàleg i la concòrdia”, amb la mirada posada en que la pròxima legislatura sigui per deixar enrere “definitivament” la “fractura que vam viure el 2017”.

Publicitat

“Els pròxims anys”, segons Sánchez, seran “els que consolidin la cohesió territorial i garanteixin la convivència en democràcia”. Per aquest motiu, ha afegit, el seu és “un projecte comú” que es basa “en el respecte, el sentiment i l’afecte”, que “defensa la unió de tots els espanyols” i que “assumeix la diversitat territorial, lingüística i cultural com un orgull, com a part de la força del país”.

La seva solució per a Catalunya, ha dit, ha estat “plenament constitucional” i “ha funcionat” perquè Catalunya “està infinitament millor que fa una dècada”, tot reiterant que “és el moment de la política, de passar pàgina, d’aprendre dels errors i mirar a un futur en convivència”, ha dit.

Et pot interessar  El PSOE dona per feta la revàlida del govern amb el PNB
Publicitat

Opinió

Minut a Minut