Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Sánchez pressiona a Junts perquè s’incorpori a la taula de diàleg: “Deixeu enrere les posicions maximalistes”

|

- Publicitat -

El president del Gobierno, Pedro Sánchez, té molt interès en què Junts formi part de la taula de diàleg que se celebrarà aquest divendres, dia 15 de juliol. A hores d’ara, la formació independentista encara no ha destapat la incògnita i no se sap si es presentaran a la trobada.

Davant l’interrogant, l’executiu espanyol ha reclamat que deixi enrere les “posicions maximalistes” i s’incorpori a la taula de diàleg. A més, Sánchez ha volgut puntualitzar que aquesta petició es dirigeix als membres del Govern de Junts, i no “a altres persones, sens dubte alguna important pel moviment independentista, però que no forma part del Govern”. Òbviament, fent referència al president a l’exili, Carles Puigdemont i els altres consellers que continuen tenint un pes important sobre la formació independentista.

Publicitat

Segons ha apuntat, el seu objectiu és reunir “aviat” la taula perquè treballi d’acord amb la metodologia que ja s’ha acordat i s’aconsegueixin “resultats concrets i tangibles”. Sánchez també ha desplegat dades d’inversió per negar el greuge a Catalunya. Segons ha apuntat el seu govern “s’implicarà a fons” per corregir el 2022 el baix nivell d’execució del 2021, que ha atribuït a “colls d’ampolla”.

El president del govern espanyol ha fet aquestes manifestacions en resposta a les intervencions de la portaveu de Junts, Míriam Nogueras, i del portaveu del PDeCAT, Ferran Bel, que li han retret la manca de concreció de la taula de diàleg. Nogueras l’ha advertit que “Junts només seurà en un procés de negociació real” i “no farà de socorrista de la taula en què no hi ha hagut diàleg” i en la que el PSOE “digui de què es pot parlar”.

Et pot interessar  Bolaños espera que Sánchez continuï: "No ens poden doblegar amb mentides i boles"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut