Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Sánchez pidola la convalidació de la Reforma Laboral al PP

|

- Publicitat -

El president del Gobierno, Pedro Sánchez, ha emplaçat aquest dimecres per partida doble el PP a “facilitar” la convalidació de la Reforma Laboral que es vota al Congreso el 3 de febrer. Ho ha fet primer durant la conversa que ha mantingut per telèfon amb el líder dels populars, Pablo Casado, amb motiu de la crisi a Ucraïna, i després davant els mitjans de comunicació durant la roda de premsa conjunta que ha mantingut amb la primera ministra finlandesa, Sanna Marin.

Sánchez també ha demanat a Casado que després del revés que ha rebut per part de la Comissió Europea, que ha avalat el bon ús dels fins per part del Gobierno, deixi de “danyar” la imatge de l’oposició espanyola a Europa.

Publicitat

En roda de premsa a la Moncloa, el president espanyol ha “agraït” a tots els grups parlamentaris i “també al PP” el “suport” al seu executiu respecte a la crisi ucraïnesa. “El missatge d’unitat és important”, ha dit.

Ha destacat que el que està en joc a Ucraïna és “el respecte a la legalitat internacional” i a la “integritat territorial” dels països.

“La crisi té una causa bàsica essencial: el respecte al dret internacional, a la integritat territorial, a la sobirania nacional i això s’ha de veure garantit fins i tot quan veiem un nombre important d’efectius de l’exèrcit rus”, ha sentenciat.

En tot cas, ha apuntat, “és el moment de la diplomàcia, la distensió i el diàleg”, però “és important traslladar que si passa el que ningú vol que passi, hi haurà sancions importants cap a Rússia”.

Retreu al PP la campanya europea sobre els fons
El president espanyol ha aprofitat per demanar al PP que prengui exemple de la unitat dels aliats i abandoni la seva campanya europea de denúncia d’un suposat ús arbitrari dels fons per part de l’executiu espanyol.

Et pot interessar  ERC insisteix en el finançament singular i adverteix Sánchez: "Si vol suport als pressupostos de l'Estat, compleixi"

Sánchez ha recordat que aquest dimarts la Comissió Europea va ser taxativa defensant l’actuació del seu executiu dels atacs del PP.

Per això ha demanat al principal partit de l’oposició que “després de la resposta de la Comissió Europea sobre els fons europeus cessi la seva posició”, perquè “no és bo que la imatge de l’oposició quedi danyada davant les institucions europees”.

Defensa la reforma laboral
Sánchez també ha aprofitat la roda de premsa per defensar la reforma laboral. “Amb tot els respecte a les competències del poder legislatiu, li diem que convalidi aquesta important i necessària reforma”, ha dit.

En aquest marc ha insistit que el govern espanyol “no contempla cap altra posició que convalidar” el decret que va sortir del Consell de Ministres.

“Ens agradaria que comptés amb el major nombre de grups parlamentaris”, ha dit, i per això “he demanat al líder de l’oposició que si no hi està d’acord, com a mínim permeti la convalidació”.

Casado podria “facilitar” la reforma previsiblement mitjançant una abstenció tècnica o vots a favor dels seus diputats o d’aliats com UPN.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut