Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

Sánchez nega que negociés els indults amb ERC i assegura que no hi haurà referèndum d’autodeterminació a Catalunya

El líder del PSOE contradiu les paraules de Rufián i recorda que l'independentisme demanava amnistia i referèndum: "No n'hi ha hagut ni n'hi haurà"

|

- Publicitat -

El líder del PSOE i president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha negat que negociés amb ERC els indults als líders independentistes, tal com va assegurar el cap de llista d’ERC per Barcelona, Gabriel Rufián.

En una entrevista a La Sexta, ha afegit que malgrat el preu d’ERC a una eventual investidura, ell no està disposat a permetre cap referèndum d’autodeterminació a Catalunya. I ha assegurat que ho fa des de la seva “convicció personal i política” en contra del referèndum, i també perquè el referèndum “no té cabuda” a la Constitució.

Publicitat

El líder del PSOE ha insistit que la seva intenció és constituir un govern de coalició amb Sumar i reeditar les aliances que han funcionat aquesta legislatura, però ha negat que tingui intenció de cedir davant ERC o Bildu en qüestions territorials com el referèndum.

Declaracions contràries a les de Rufián

En aquest marc, ha contradit les manifestacions del portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, que va assegurar a La Sexta que si el seu executiu havia concedit els indults va ser perquè se’l va “obligar” en el marc de les negociacions amb ERC per la governabilitat. “L’independentisme demanava amnistia, i demana referèndum d’autodeterminació, però no n’hi ha hagut ni n’hi haurà, en primer lloc, per una convicció personal i política, i perquè cap constitució la contempla”, ha dit.

Sánchez ha afegit que ell no vol que Espanya sigui la del ‘no’, i davant una solució política per a Catalunya, cal que “siguem els del sí”. En tot cas ha admès que caldrà “paciència i temps” per tancar l’encaix. “L’independentisme com a moviment polític existeix al segle XXI, però té la lògica al segle XIX, XX, no del XXI”, ha sentenciat.

Pel que fa a les crítiques del PP pels seus acords parlamentaris amb Bildu, ha recordat que contràriament al que ha fet el PP amb Vox, ell no ha situat Bildu a les institucions. Ha reiterat que en un parlament fragmentat ell “busca vots fins i tot sota les pedres” per aprovar avenços socials, “però això no significa que jo governi amb ells”, mentre que el PP “ha fet un intercanvi impúdic de drets per vots”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut